Nieuws Philippe D’heygere verkoopt meerderheid in Lapauw aan Coucke & Co

Philippe D’heygere verkoopt meerderheid in Lapauw aan Coucke & Co

Philippe D'heygere

Philippe D’heygere verkoopt meerderheid in Lapauw aan Coucke & Co

ANTWERPEN, KORTRIJK – CIM Capital, de Antwerpse financiële groep waarin onder andere Marc Coucke en Tom Waes investeren. Zij verwerven de meerderheid in de Kortrijkse producent van industriële wasmachines Lapauw. Philippe D’heygere zelf blijft aan als minderheidsaandeelhouder.

Nadat hij Stow had verkocht en een sabatical nam, gooide Philippe D’heygere zich met veel goesting en ambitie op het traditierijke Heulse familiebedrijf Lapauw. Lapauw bouwt industriële was-, strijk- en opplooimachines voor restaurants, ziekenhuizen, cruiseboten, gevangenissen en hotels. Onder meer de Ritz Carlton- en de Hilton-hotels doen beroep op de diensten van het Kortrijkse bedrijf, dat sinds 2010 in handen was van ondernemer Philippe D’heygere. Sinds die overname kende het bedrijf een erg sterke groei. D’heygere zelf was de motor van dat succes. Hij maakte van een half dode mus een fiere arend. Maar door corona kwam het bedrijf plots zwaar onder druk. Lapauw kon de omzetdaling deels compenseren door zijn producten te verkopen aan de gezondheidssector.

De Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital, die focust op bedrijven die in moeilijkheden zijn gekomen, maar waar een ommekeer mogelijk is, verwerft na een kapitaalverhoging de controle over het bedrijf. D’heygere blijft wel nog aan boord als minderheidsaandeelhouder.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.