Nieuws Antwerpen cinvio lanceert digitale portefeuille en platform voor vooruitbetalingen

cinvio lanceert digitale portefeuille en platform voor vooruitbetalingen

Cinvio is één van de finalisten als Rising Star.

cinvio lanceert digitale portefeuille en platform voor vooruitbetalingen

ANTWERPEN/MECHELEN – Fintech start-up cinvio, met maatschappelijke zetel in Mechelen en kantoren in Antwerpen, heeft een innovatief concept voor de logistieke sector uitgewerkt.

Het nieuwe concept omvat een vooruitbetalingsplatform en digitale portefeuille waarmee logistieke dienstverleners nieuwe bedrijfsmodellen te gelde kunnen maken en hun bestaande financiële processen kunnen digitaliseren en optimaliseren.

Cinvio werd pas in november 2019 opgericht door Luc De Clerck, voormalig ceo van Avantida. Het jonge bedrijf wil de eerste keuze wereldwijd worden voor vooruitbetalingen in de logistieke B2B-sector. Met een team van vijf gedreven medewerkers en een lopend vooruitbetalingsplatform is cinvio klaar voor gebruik.

Het platform biedt vooral een antwoord op bedrijfsmodellen van hoge volumes met een lage monetaire waarde. Bijvoorbeeld: een containerdepot wil transporteurs ’s nachts toegang geven voor 5 euro. Als 500 transporteurs elke nacht langskomen, moeten er 500 facturen van 5 euro worden gestuurd naar transporteurs die niet allemaal gekend zijn in het CRM-systeem van het depot. Omdat dit veel werk vraagt, wordt het idee vaak niet toegepast.

Cinvio biedt hiervoor een oplossing.

Ceo Luc De Clerck: “Logistiek is een zeer competitieve industrie, waardoor innovatie en bedrijfsontwikkeling een must zijn om de vinger aan de pols te houden en te groeien. Veel bedrijven weten niet hoe ze inkomsten kunnen genereren met hun ideeën om het bedrijf verder te ontwikkelen. Het antwoord is simpel: met vooruitbetalingen.”

Gebruikers van vooruitbetalingsplatform cinvio moeten zich vooraf registreren en betalen voor diensten. Dienstverleners kunnen gerust zijn omdat ze vooraf weten wie de klanten zijn die bij hen zullen aankloppen en omdat hun diensten vooraf betaald zijn.

“Als ik lees dat de sector 3% inkomsten misloopt door een gebrek aan overzicht en controle, dan weet ik dat we met cinvio de juiste keuze hebben gemaakt”, zegt Luc De Clerck. “Ons platform lost zowel het probleem van de kwijtgescholden als van de mislukte inningen op.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.