Nieuws Antwerpen Circet Benelux boekt recordjaar

Circet Benelux boekt recordjaar

Circet Benelux boekt recordjaar

Het vroegere ESAS werd begin vorig jaar overgenomen door de Circet Group en dat leverde in 2021 meteen een stroomversnelling op. Circet Benelux, met hoofdzetel in Antwerpen, boekte een recordomzet van meer dan 300 miljoen euro en een groei van meer dan 20 procent. “We komen naar buiten als één Europees merk om de grootste in onze sector te worden”, zegt ceo Bavo De Cock.

Circet is specialist in telecom-netwerkservices. In 2021 sloot Circet Benelux meer dan 190.000 huishoudens en bedrijven aan op glasvezel, haalde het z’n eerste beheerscontracten binnen voor glasvezelnetwerken, plaatste het 60.000 slimme meters en installeerde het 10.000 nieuwe laadpunten voor elektrische wagens. De toegenomen digitalisering tijdens de coronapandemie zorgde voor wind in de zeilen. Het leverde afgelopen jaar een groei van meer dan 20 procent op.

“We konden volop performante netwerken installeren en onderhouden”, vervolgt De Cock. “Met meer dan 480.000 telecom-interventies, waaronder ook heel wat reparaties, was er méér dan werk genoeg. Maar we hebben ook stevig geïnvesteerd in onze interne werking: van administratieve en organisatorische verbeteringen tot een vooruitstrevend hr-beleid waarbij de groei van onze medewerkers centraal staat.”

Circet heeft nog ambitieuze plannen in België, Nederland en Luxemburg, maar kijkt ook verder. “We willen onze aanwezigheid in Europa verder uitbreiden: momenteel zijn we actief in 8 landen, maar daar mogen er gerust nog een aantal bijkomen. En we willen niet enkel Europees de nummer één zijn, maar ook mondiaal. Onze aanwezigheid in Noord-Amerika in 2022 is alvast een stap in de goede richting.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.