Nieuws Antwerpen CitySafes helpt klanten van banken uit de nood door kluizen te verhuren

CitySafes helpt klanten van banken uit de nood door kluizen te verhuren

Foto Jan Van der Perre

CitySafes helpt klanten van banken uit de nood door kluizen te verhuren

ANTWERPEN – Je waardevolle spullen in een kluis bij de bank achterlaten lijkt stilaan verleden tijd. Veel banken bieden geen opslagruimte meer aan omdat hun kantoren sluiten en hun aanbod willen afbouwen. CitySafes biedt daar een oplossing voor, ondertussen al op zes verschillende plaatsen in België, met 14 nieuwe locaties op komst. Ook in Antwerpen kan je sinds april terecht om je waardevolle spullen achter te laten.

CitySafes is aan een serieuze opmars bezig in ons land. Het Nederlands bedrijf werd in 2012 opgericht en heeft daar ondertussen 41 vestigingen, goed voor zo’n 120.000 kluizen. CitySafes is nog maar sinds dit jaar in België neergestreken en heeft ondertussen al zes locaties in verschillende steden.

“Antwerpen was onze eerste vestiging in België en is open sinds april dit jaar”, legt CEO Joost Dejaeger uit. “Ons uiteindelijke doel is dat iedereen op 20 minuten rijden van hun woonplaats een kluis kan vinden. Dat betekent dus dat we over heel België vestigingen willen openen om voldoende locaties aan te bieden.”

 

Foto Jan Van der Perre

Hoewel het niet meteen opvalt, blijft het verhuur van kluizen belangrijk. Door de verdere digitalisering en het sluiten van kantoren, kunnen steeds minder mensen terecht bij hun bank om hun belangrijke voorwerpen veilig achter te laten. ING België biedt zelfs sinds dit jaar geen nieuwe kluizen meer aan en verwijst ze door naar … CitySafes.

“Wij zien ons niet als concurrenten van banken, wel als partners. Ons bedrijf spreekt voornamelijk twee grote groepen aan: mensen die een kluis nodig hebben omdat hun bank ermee stopt en mensen die hun waardevolle spullen waarde niet thuis, maar op een beveiligde plek willen achterlaten. Het blijft een zeer gevarieerde leeftijdsgroep.”

 

Foto Jan Van der Perre

In Antwerpen kunnen klanten aan de Leopoldplaats terecht om hun kostbare voorwerpen achter te laten. Je kan uit vier verschillende formaten kiezen, van een smalle type A-kluis tot een extra grote doos.

“De meeste mensen betalen tussen de 9 en 25 euro per maand voor een kluis. Omdat we vlakbij de Nationale Bank zitten, hebben we de optie om op lange termijn extra ruimte aan te schaffen. Momenteel gaan we dus nog geen tweede vestiging in Antwerpen openen, maar onze landelijke aanwezigheid versterken”, aldus Dejaeger.

Meer info kan je terugvinden op www.citysafes.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.