Nieuws Antwerpen Claes-Roels Printing nam ook drukkerij PAG over

Claes-Roels Printing nam ook drukkerij PAG over

Claes-Roels Printing nam ook drukkerij PAG over

claesDe consolidatie in de grafische wereld zet zich in versneld tempo door. De groep Claes-Roels Printing heeft per 1 januari jl. ook de drukkerij PAG uit Molenbeek overgenomen. De fusie tussen Roels Printing uit Lier (vroeger Borgerhout) en Claes Printing uit Sint-Pieters-Leeuw is daarmee versterkt.

De grafische wereld lijkt veelal een heus slagveld. In 2009 telde België nog 900 drukkerijen. Vandaag zijn dat er geen 700 meer. Overnames, fusies en sluitingen zijn aan de orde van de dag. Het komt er voor de drukkers op aan zich te handhaven in een snel bewegende wereld die ook technologisch nauwelijks bij te houden is.

Claes-Roels Printing is juridisch in 2013 gevormd in de fusiebeweging tussen Roels Printing en Claes Printing. Eerder had de nieuw gevormde groep al Poot Printers uit Groot-Bijgaarden en Beuleleirs Full Service Printing uit Lint overgenomen. Met PAG uit Molenbeek wordt een nieuwe stap gezet. De site van PAG in Molenbeek werd gesloten, de machines overgebracht naar Sint-Pieters-Leeuw en de 18 werknemers geïntegreerd in het eigen personeelsbetand.

Gedelegeerd bestuurder Thijs Claes onderkent de problemen van de grafische sector: “Er zijn niet enkel de conjucnturele problemen en de loonhandicap ten aanzien van het buitenland. Er is ook een latente overcapaciteit op de markt terwijl de concurrentie van de andere media als internet en de nieuwe technoologiën zoals de tablets de traditionele drukkerijen het leven moeilijk maken. In dit opzicht moet elke drukkerij investeren in steeds snellere en betere machines om concurrentieel te blijven.”

De fusiebeweging is dan ook een aangewezen uitweg. In de overname van Poot zet een traditionele offset drukker als Claes-Roels Printing vooral een stap in de richting van de digitale technologiën. Poot is binnen Claes-Roels Printing volledig complementair en kan zijn eigen perspectieven binnen een ruimer kader versterken.

“Onze troef is vooral de snelle flexibiliteit van onze twee vestigingen”, zegt Thijs Claes nog. “Wij werken binnen heel korte termijnen. Wij spelen daarmee in op de vraag van de klanten die vandaag een order plaatsen en hun bestelling morgen al geleverd willen zien. Wij zijn zowel in Lier als in Sint-Pieters-Leeuw heel erg beweeglijk en reageren onmiddellijk wanneer er vanuit de markt vragen komen.”

Claes-Roels Printing is sinds de oprichting in 1978 van Claes Printing door Guido en Nicole Claes nog altijd een familiebedrijf. De groep wordt nu aangestuurd door de drie familiale aandeelhouders Thijs Claes (gedelegeeerd bestuurder), Heidi Claes (support manager) en Sandra Claes (HR). Walter Beukeleirs is operations manager en Dirk Cornelis sales en marketing manager.

Voor het lopende jaar 2014 wordt een omzet gebudgetteerd van 20 miljoen euro. Het bedrijf stelt vandaag 95 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer