Nieuws Antwerpen Classified verhuist hoofdkantoor en productie naar Antwerpen

Classified verhuist hoofdkantoor en productie naar Antwerpen

Classified verhuist hoofdkantoor en productie naar Antwerpen

Classified Cycling, momenteel gevestigd op de Open Manufacturing Campus in Turnhout (de vroegere Philips-site), verhuist in de lente van 2022 zijn hoofdkantoor en productie naar Antwerpen. De nieuwe uitvalsbasis van de producent van een revolutionair systeem van fietsderailleurs wordt Damplein 23, de voormalige chocoladefabriek gelegen aan het Damplein op een boogscheut van Park Spoor Noord.

Naast de vestiging in Turnhout heeft Classified ook een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven. Aan de wieg van de revolutionaire technologie staat een team van Belgische en Nederlandse ingenieurs en experts in transmissiesystemen. Tot de aandeelhouders behoren ex-wereldkampioen Tom Boonen, het management en investeringsmaatschappijen LRM en Bridford Investments. Ruim 90% van de componenten wordt gemaakt in de Lage Landen.

Classified is sterk aan het groeien. Om plaats te vinden voor de stijgende productie en het groeiend aantal werknemers is Classified samen met stad Antwerpen gestart met de zoektocht naar een nieuw pand. Dat heeft het nu gevonden aan het Damplein in Antwerpen.

Het Belgische-Nederlandse technologiebedrijf heeft een revolutionaire schakeltechnologie ontwikkeld, Powershift, die de functionaliteit van de voorderailleur vervangt. Het Powershift schakelsysteem is ingewerkt in de naaf van het achterwiel en laat toe om te schakelen in een fractie van een seconde, onder vollast én met een groot versnellingsbereik en kleine stapgroottes.

Momenteel heeft Classified meer dan 20 openstaande vacatures, wat een verdubbeling is van hun personeelsbestand. Hun verhuis naar Antwerpen moet ook helpen om deze vacatures in te vullen. Classified zoekt voornamelijk ingenieurs en sales/marketing profielen om het team te versterken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.