Nieuws Antwerpen Cleaning Masters groeit verder door

Cleaning Masters groeit verder door

Cleaning Masters groeit verder door

nicolascleaningCleaning Masters heeft een goed boekjaar 2014 achter de rug. Het cleaningbedrijf uit Merksem haalde enkele grote nieuwe contracten binnen en zag zijn omzet daardoor verder doorstijgen tot 81,9 miljoen euro. Spijtig genoeg werden ook enkele lopende contracten niet meer hernieuwd. De onderneming zag het bedrijfsresultaat ondertussen echter verder groeien tot 3,7 miljoen euro.

Die verbeterde resultaten hebben veel te maken met de ruimere marges die gerealiseerd werden, schrijft de raad van bestuur in zijn jaarverslag. Ook lagen aankopen en diensten in procent van de omzet opmerkelijk lager. Dat de nettowinst ondertussen daalde tot 2,2 miljoen euro komt omdat er geen dividendinkomsten gerealiseerd werden.

Cleaning Masters
doet het op die manier uitstekend. De overname van het bedrijf  in 2004 door de Franse groep Samsic uit Rennes heeft de dynamiek van de onderneming niet gebroken. Wel integendeel zelfs. De Franse aandeelhouders hebben het management van de Antwerpse groep overigens verzekerd dat het bedrijf zijn eigen autonome koers mag volgen binnen de groep.

Vader Paul de Schutter bouwde zijn bedrijf Cleaning Masters destijds geleidelijk uit tot een van de toonaangevende ondernemingen uit de sector. In een harde concurrentiële markt slaagde de zoon, Nicolas de Schutter erin om de firma gestaag te laten opklimmen tot de top vijf van de zogenaamde facilitaire dienstverleners. De expansie verliep zo opvallend vlug dat men er zelfs in het Franse Rennes hoogte van kreeg. De Franse groep Samsic zag in Cleaning Masters een geschikte kandidaat om er de eigen marktposities in België mee uit te bouwen.

In dezelfde filosofie van het Franse moederbedrijf werd ook Cleaning Masters multidisciplinair verder uitgebouwd. In die mate dat de strategie niet langer exclusief afgesteld werd op schoonmaakactiviteiten in zegmaar kantoren maar ook op industriële reinigingsactiviteiten, groenonderhoud, klusjesdiensten, technisch onderhoud, ongedierte-controle, sanitaire hygiëne, las- en constructiewerkzaamheden tot zelfs catering. Vandaar destijds ook de optie om Cleaning Masters onder te brengen onder een brede merknaam, Multi Masters Group.

Cleaning Masters stelt vandaag zo’n 2500  personeelsleden tewerk, daarvan 1500 FTE.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.