Nieuws Antwerpen Cleaning Masters in top-5 schoonmaakbedrijven

Cleaning Masters in top-5 schoonmaakbedrijven

Cleaning Masters in top-5 schoonmaakbedrijven

cleaning mastersHet schoonmaakbedrijf Cleaning Masters zit stevig in de top-5 van de sector. De groep uit Merksem is zeker in de regio Antwerpen de uitgesproken nummer één. Cleaning Masters is gebouwd op het engagement van de familie De Schutter. Vader Paul De Schutter startte het bedrijf in 1988 op. Zoon Nicolas De Schutter stelt vandaag liefst 2500 mensen te werk.

De schoonmaaksector is een hard omstreden slagveld. Kleine ondernemingen staan er tegen grote groepen en zelfs internationale concerns. ISS is in dit opzicht de onbestreden marktleider. Cleaning Masters heeft zich als lokaal bedrijf in al die jaren stevig gepositioneerd. Met een omzet van 85 miljoen euro kijkt gedelegeerd bestuurder Nicolas De Schutter vandaag iedereen vrank in de ogen.

65% van de omzet wordt gerealiseerd in de klassieke schoonmaakactiviteiten. 25% komt uit industriële opdrachten. Ondertussen evolueert het bedrijf evenwel ook in de richting van gespecialiseerde diensten zoals ongediertebestrijding, groen- en parkingonderhoud, een klusjesdienst, een constructie-afdeling en sinds kort ook een eigen cateringbedrijf.

Vandaar ook de optie om al die uiteenlopende activiteiten vanaf juli e.k. te koepelen onder één merknaam, de Multi Masters Group. Elke klant zal binnen het totaalaanbod aan diensten kunnen kiezen voor bepaalde opdrachten. Anderen kunnen voor het totaalaanbod gaan. Volgens Nicolas De Schutter heeft die bundeling van de activiteiten het voordeel “dat je op het vlak van communicatie en service de lijnen korter kunt houden. Wie als dienstenbedrijf volledig geïntegreerd is bij een klant kan ook sneller de noden van de individuele onderneming onderkennen. Op die manier creëer je ook een win-win-situatie.”

Met die opmerkelijke aanpak haalde Nicolas De Schutter alvast de cover van het blad “Antwerpen Manager.” Bij de officiële voorstelling van de nieuwe editie werd Nicolas De Schutter op het podium gehaald. Hij kreeg er de gelegenheid bij om zijn groep voor te stellen aan een breed geïnteresseerd publiek uit het zakenleven.

Cleaning Masters werd ondertussen dan wél overgenomen door de Franse groep Samsic uit Rennes. Cleaning Masters krijgt binnen Samsic echter voldoende ruime autonomie toegemeten waardoor het bedrijf een eigen strategie kan blijven volgen. “Ik blijf Cleaning Masters in dit opzicht dan ook nog altijd als een heus familiebedrijf zien. Samsic is overigens zelf nog in handen van een Franse familie. Of hoe ik dan in feite voor een heel groot familiebedrijf werk.” Samsic tekende verleden jaar voor een omzet van 1,5 miljard euro en heeft 65.000 mensen op zijn payroll.

De hoofdzetel van Cleaning Masters opereert nog altijd vanuit Merksem. Het bedrijf heeft ook nog vestigingen in Zonhoven, Roeselare, Strombeek-Bever, Gent en Flemalle. Het cateringbedrijf Max & Masters werkt in een eigen locatie vanuit Schelle.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer