Nieuws Antwerpen Cleaning Masters schenkt 171.000 liter water aan ontwikkelingslanden

Cleaning Masters schenkt 171.000 liter water aan ontwikkelingslanden

Cleaning Masters schenkt 171.000 liter water aan ontwikkelingslanden

MERKSEM/ANTWERPEN – In 2019 schonk schoonmaakbedrijf Cleaning Masters samen met leverancier Boma, producent i-team en non-profit organisatie Made Blue 171.000 liter drinkwater aan projecten in Vietnam, Java, Senegal, Tanzania en Ethiopië. Een jaar eerder ging het nog om 274.500 liter drinkwater.

Cleaning Masters maakt deel uit van de Merksemse Multi Masters Group, een allround dienstverleningsgroep met takken in schoonmaak, faciliteitenbeheer, HR en technisch onderhoud. Dat een schoonmaakbedrijf als Cleaning Masters veel water verbruikt, is onvermijdelijk. Het Antwerpse bedrijf besloot echter ook iets terug te geven. Samen met non-profit organisatie Made Blue, die watervoorzieningen installeert in ontwikkelingslanden, slaagde het bedrijf er in om 171.000 liter drinkwater te schenken. Ook de Antwerpse leverancier van schoonmaakproducten Boma en producent i-team waren bij het project betrokken.

Made Blue

De slagzin van Made Blue is ‘een liter voor een liter’, en dat had Cleaning Masters begrepen. Voor elke liter water die de i-mop-schoonmaakmachines van Cleaning Masters dit jaar gebruikten, ging er een liter naar een waterproject in een ontwikkelingsland. Made Blue voorziet niet alleen schoon drinkwater, maar traint ook plaatselijke bewoners op het gebied van hygiëne, zowel naar persoonlijke hygiëne toe als naar onderhoud van een tappunt.

Made Blue is niet het enige goede doel dat de steun krijgt van de Multi Masters Group. Ook de zwerfvuilcampagnes van River CleanUp worden actief ondersteund.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.