Nieuws Antwerpen Clima & Partners zoekt bijkomend personeel

Clima & Partners zoekt bijkomend personeel

Clima & Partners zoekt bijkomend personeel

clima marcClima & Partners uit Wommelgem zoekt dringend bijkomend personeel: service techniekers, monteurs, projecteleiders en een ketel/brander technieker. “Het loopt vrij goed”, zegt zaakvoerder Olaf Reyntjens. We mogen best tevreden zijn. Alleen de zoektocht naar goede vaklui is vaak hopeloos.”

Clima & Partners zit na de overname enkele tijd terug van de klantenportefeuille van het noodlijdende GACS Solutions goed op schema. Het orderboek van de specialist in airconditioning, warmtepompen en ventilatiesystemen zit lekker vol. De bestellingen lopen vlot binnen. De nieuwbouw doet het vandaag allicht wat minder goed maar de sector renovatie krijgt door de crisis duidelijk extra implusen. Nogal wat ondernemingen willen hun energiebalans terug in evenwicht krijgen. Voor de analyse en de berekening van de vermogens beschikt Clima & Partners in dit opzicht over een eigen studie-afdeling waar ingenieurs het studiewerk voor de klimaatinstallaties op zich nemen. De ingenieurs denken mee met de eindgebruikers en zoeken aangepaste oplossingen voor elke behoefte in functie van de klant. De firma uit Wommelgem werkt overigens uitsluitend met zogenaamde A-merken. Dat zijn fabrikanten die hun naam in de klimatisatiewereld onderhand al gemaakt hebben.

“We kunnen zeker niet klagen,” zegt Olaf Reyntjens. “We groeien onderhand flink door. In die mate dat ik er zelfs toe geneigd ben om de expansie even af te remmen. Je moet als firma zeker ook te groot willen worden.”

Clima & Partners tekent dit jaar met een verlengd boekjaar voor een omzet van meer dan 10 miljoen euro. De totaalleverancier in HVAC (heating, ventilation en airco) stelt 48 mensen te werk.

“Waar ik me wél zorgen om maak is onze aanwervingspolitiek. We hebben echt enkele mooie functies open staan doch we slagen er niet in om die in te vullen. De weinige mensen die zich op onze vacatures aandienen hebben heel weinig ervaring en beheersen hun stiel onvoldoende. Ik zit geregeld echt met de handen in het haar. Hoe gaan we dat op lange termijn oplossen? Voorlopig weet ik het echt niet.”

De firma is in handen van Olag Reyntjes en een vennoot. Naast de nieuw gebouwde hoofdzetel in Wommelgem beschikt Clima & Partners ook over een vestiging die operereert vanuit Zwijndrecht.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer