Nieuws Antwerpen Clouds of Fashion opent tweede winkel

Clouds of Fashion opent tweede winkel

Clouds of Fashion opent tweede winkel

Laurentine Van Landeghem, de jonge eigenares van ‘Clouds of Fashion’ die vorig jaar verkozen werd tot meest beloftevolle startende onderneemster 2016 Womed Award, heeft een tweede modebaby.

Nadat ze in voorjaar 2015 haar winkel in de Nationalestraat 79 in Antwerpen vestigde, heeft ze zopas een tweede winkel op de Brabantdam 15 in Gent geopend. Net zoals in Antwerpen is het pand 100m2 groot.

Laurentine heeft gekozen voor een ruim en licht pand. De eerste verdieping zal gebruikt worden bij events of late night shoppings waar er dan telkens een ‘beleving’ wordt georganiseerd: een manicure, een tattoo-artiest, een hairstylist, …
Roostinten met een hoge aaibaarheidsfactor kleuren het interieur.

Voor een groot stuk is het succes van Laurentines merk ‘Clouds of Fashion’ te verklaren door de popup winkels die ze eerst in Temse en Antwerpen had en haar blog ‘Clouds of Fortune’.
Laurentine heeft meer dan 50 000 fans op Facebook, 62 000 volgers op Instagram en meer dan 700 abonnees op haar YouTube-kanaal.

“Bloggen en vloggen doe ik al langer”, zegt Laurentine. “Elke week laat ik zien waar ik mee bezig ben, met YouTube-filmpjes en via Instagram.  ‘Het moeten vooral hot & happy dingen zijn, met een behoorlijk modegehalte. Ik baseer de aankopen voor de winkel op mijn persoonlijke voorkeuren, wat ik zelf mooi vind. Ik ga die dingen daarom niet zelf dragen of gebruiken, maar ze moeten goed aanvoelen en ik moet ervan overtuigd zijn dat ze gaan verkopen in de winkel.”

Laurentine gelooft zeer sterk in ‘fygital’: de fysieke winkel die wordt ondersteund door de webwinkel. Tijdens de zomermaanden wil Laurentine met Clouds of Fashion haar opwachting maken in een tijdelijke winkel in Knokke-Heist. Ze droomt ervan verder winkels te openen in de voornaamste Vlaamse steden én in Amsterdam en Rotterdam.

Dit najaar verschijnt bij Lannoo een boek over Laurentine haar wedervaren met ondernemerschap. In afwachting kan je haar verhaal in het januari-februari nummer van ‘RetailUpdate’, het vakblad voor retail managers, lezen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.