Nieuws Antwerpen CMB maakt weer winst

CMB maakt weer winst

CMB maakt weer winst

bocimarbocimarDe scheepvaartgroep CMB ziet eindelijk opklaringen op de horizon. De Antwerpse groep lijdt al vele jaren onder de zwakke prijzen voor het vervoer van droge goederen.

Het lijkt erop alsof de prijzen voorzichtig in de lift zitten. De internationale conjunctuurverbetering zorgt voor meer vervoer overzee. Ook van droge goederen, bulk. De Compagnie Maritime Belge van Marc Saverys realiseerde dan ook tijdens het derde kwartaal van het lopende boekjaar een winst van 13 miljoen dollar, 2 miljoen meer dan tijdens diezelfde periode van 2012.

Die resultaatverbetering komt vooral via Bocimar. Die maatschappij is vooral gespecialiseerd in het transport van droge goederen. De cijfers van Bocimar zijn evenwel voor een stuk vertekend door de realisatie van een meerwaarde op de verkoop van een schip, de Mineral Bocimar.

Ook ASL Aviation, de luchtvaartmaatschappij die voor 51% gecontroleerd wordt door CMB deed flink beter. Die prestaties leverden 4 miljoen euro winst op.

CMB schudt ondertussen ook zijn portefeuille leeg. De Antwerpse scheepvaartgroep verkocht nog een extra pakket aan aandelen in de Australische mijnbouwmaatschappij Fortescue.

De aandeelhouders worden ondertussen wél gerustgesteld: voor de volgende twee jaar is er ongetwijfeld beterschap op komt, stelt het management.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.