Nieuws Antwerpen CMB vaart tegen de stormwind op

CMB vaart tegen de stormwind op

CMB vaart tegen de stormwind op

grondstoffenDe scheepvaartgroep CMB zit nog altijd in volle stormweer. De groep incasseerde tijdens het eerste halfjaar opnieuw een verlies van liefst 54 miljoen euro. Op een omzet van hooguit 172 miljoen euro is dit een cijfer dat hard aankomt.

CMB heeft het biezonder moeilijk. De grondstoffenmarkten evolueren erg volatiel. De prijzen voor ijzererts, kolen en andere basisproducten liggen dramatisch laag. De economische neergang van landen als China drukken de sfeer.

Bocimar is binnen de groep CMB de maatschappij die bulkgoederen vervoert. Bocimar tekent op z’n eentje voor een verlies van liefst…. 86 miljoen euro (!). In diezelfde periode van verleden jaar was er ook al een verlies van 9 miljoen euro. De verliezen die geïncasseerd werden op de verkoop van enkele schepen hebben de cijfers alleen maar aangescherpt.

De containerrederij Delphis doet het iets beter. ASL Aviation, de vliegtuigmaatschappij uit de groep vliegt eventjes onder de radar door maar zag zijn rentabiliteitscijfers eveneens verslechteren.

CMB wordt mee aangestuurd door Marc Saverys.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.