Nieuws Antwerpen Cmosis excellente onderneming van het jaar

Cmosis excellente onderneming van het jaar

Cmosis excellente onderneming van het jaar

cmosiscmosisCmosis uit Berchem mag zich een jaar lang ‘Excellente Onderneming 2014’ noemen. De Antwerpse chipproducent volgt daarmee ESAS op , de winnaar van vorig jaar. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland reikte de award woensdagavond uit aan directeur Luc De Meyer in een tot de nok gevulde KBC-toren in Antwerpen. De Meest Beloftevolle Starter werd Rombit en de Lifetime Achievement Award ging naar Duvel Moortgat. Christophe Moyersoen en Nancy Eyckmans van Moyersoen werden de PLATO-ambassadeurs van 2014.

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Vlaanderen in Actie sloegen de handen in elkaar om enkele uitzonderlijke groeibedrijven van het arrondissement Antwerpen in de kijker te zetten. Dat deden ze vanuit de overtuiging dat hardwerkende, innovatieve ondernemers ook een podium verdienen. Niet enkel en alleen om die prestaties in de verf te zetten maar ook omwille van de voorbeeldfunctie die die groeibedrijven hebben. .

Cmosis haalde het in de categorie excellente onderneming van Switch en CTAC. De jury was voornamelijk gecharmeerd door de internationale gerichtheid van de onderneming en de zeer grote focus die het bedrijf legt op onderzoek en innovatie, waarbij meer dan de helft van het personeel actief is binnen de R&D en engineering en het bedrijf ondertussen een octrooiportfolio heeft uitgebouwd van 54 octrooien. Sinds 2007 ontwerpt en produceert Cmosis geavanceerde beeldchips voor innovatieve wetenschappelijke, medische en industriële toepassingen. Digitale fotografie, 3D-beeldweergave, doellijntechnologie, barcodes, veiligheidssystemen, videocamera’s, … ze vormen slechts een greep uit het toepassingsgebied van dit bedrijf uit Berchem. Ze hebben zeventig medewerkers, zijn actief in 37 landen en hebben meer dan tweehonderd klanten. Het bedrijf kwam enkele tijd terug in handen van het Amerikaanse investeringsfonds TA Associates

De kandidaten voor de titel van Meest Beloftevolle Starter 2014 hebben maximaal twee boekjaren achter de rug en heel wat groeipotentieel voor de boeg. Stemmen voor een favoriete onderneming kon online en meer dan 3.000 mensen deden dat dan ook. Ze konden kiezen uit negen kandidaten: Absintt, APIC, Deltaworx, Ekspose, PlatformC, Rombit, Tablebooker, UXprobe en Verdad. Als winnaar kwam Rombit uit de bus.

Rombit is een jong Antwerps softwarehuis dat zich buigt over complexe uitdagingen waar industrieën mee te kampen krijgen. Ze maken creatieve cloud software en mobiele applicaties en hebben twintig enthousiaste medewerkers.

Elk jaar wordt ook één uitzonderlijk bedrijf bekroond met een Lifetime Achievement Award. Dit jaar gaat de award naar Duvel Moortgat. De geschiedenis van dit bedrijf is er één van respect voor traditie en familiewaarden. Vandaag waakt de vierde generatie van de familie over de erfenis van hun voorouders. In 1871 probeert stichter Jan-Leonard in de pioniersjaren een reeks hoge gistingsbieren aan de man te brengen. Met wisselend succes. Dankzij een combinatie van gedrevenheid, brouwerspassie en vakmanschap, weet Jan-Leonard echter na verloop van tijd een trouw klantenbestand uit te bouwen. Het begin, zo blijkt, van een nu al ruim honderdveertigjarig durend succesverhaal…

De award Plato ambassadeur wordt uitgereikt aan een kmo die voldoet aan vier vereisten. Het bedrijf moet blijk geven van een gezonde (financiële) groei, de zaakvoerders moeten een ruime staat van dienst hebben binnen Plato, binnen het Plato-netwerken moeten ze voldoende kennis hebben gedeeld en natuurlijk moet er binnen het bedrijf zelf ook van Plato gebruik worden gemaakt.

Dit jaar is gekozen voor twee Plato-ambassadeurs. Christophe Moyersoen en Nancy Eyckmans van Moyersoen halen samen de titel binnen. Ze halen het van twee andere duo’s: Kristel Patteet & Peter Scheyltjens van Advipro en Anna Demuylder & Robrecht Siera van Holoncom.
Moyersoen is het grootste veilinghuis in België. Met meer dan 15.000 bezoekers per dag, kopers uit meer dan honderd landen en 20.000 vierkante meter aan opslagruimte, is het bedrijf de grootste expert in online veilingen, taxaties, afwikkelen van liquidaties, onderhandse verkopen en winkeluitverkopen.

 

Foto: Luc De Meyer van Cmosis

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.