Nieuws Antwerpen Cmosis genomineerd voor prijs Vlaamse regering

Cmosis genomineerd voor prijs Vlaamse regering

Cmosis genomineerd voor prijs Vlaamse regering

cmosiscmosisHet blijft prijzen regenen. De Vlaamse regering kent traditioneel ook een prijs uit voor “de beloftevolle onderneming van het jaar.” Onder de genomineerden zijn Cmosis uit Antwerpen, Emulco uit Gent, Csense uit Leuven en Showpad uit Gent. De prijs wordt op 14 oktober e.k. toegekend door de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois. Diezelfde dag wordt ook de prijs voor de Belgische onderneming van het jaar toegekend. Daarvoor is Katoen Natie genomineerd.

Met de prijs wil de Vlaamse Regering een onderneming die zich duidelijk manifesteert als beloftevolle groeier belonen. De genomineerden beantwoorden aan de selectiecriteria opgesteld door de professionele jury, onder leiding van Geert Noels, en zijn stuk voor stuk snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase.

“Ondernemers zijn de motor van de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. Daarom verdienen ze erkenning en respect. Met ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ belonen we een onderneming in volle ontwikkelings- en groeifase. Dankzij deze onderscheiding geven we dergelijke bedrijven de nodige aandacht en een welverdiend schouderklopje”, aldus minister-president Geert Bourgeois.

“De prijs is een unieke award voor een onderneming in volle ontwikkelingsfase. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering de aandacht vestigen op onbekende ‘parels’ waarvan er in Vlaanderen heel wat bestaan. We willen deze ondernemingen, aan de hand van deze bekroning en de bijhorende aandacht, nog een extra duwtje in de rug geven dat hen nog verder in hun groei en ontwikkeling kan helpen,” zegt Rudi Braes, Managing Partner Ernst & Young, de mede-organisator van de prijs. E&Y werkt daartoe samen met de krant DFe Tijd en BNP Paribas Fortis.

De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Geert Noels (hoofdeconoom en partner Econopolis) en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven: Hans Crijns (professor en partner Vlerick Business School), Roland Duchâtelet (CEO Melexis), Jurgen Ingels (Co-Founder en CFO Clear2Pay), Isabel Albers (hoofdredactrice De Tijd), Daniël Verlé (afdelingshoofd Diensten Agentschap Ondernemen), Saskia Schatteman (CMO Lead Microsoft BeLux) – en Kristof Braem (CEO en managing director Medec).

De laureaat van dit jaar vervoegt het lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Medec, Itineris, Skyline Communications, Clear2Pay, Netlog, Financial Architects; Transics en Televic.

Cmosis

Cmosis, de Antwerpse genomineerde kandidaat werd in 2007 opgericht. Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde beeldchips en richt zich hoofdzakelijk op wetenschappelijke en industriële toepassingen. Door zijn multidisciplinair team, zijn technologische innovaties en strategisch partnerships slaagt Cmosis erin om tot de absolute wereldtop in de sector te behoren. Het bedrijf realiseerde in 2013 een omzet van 35 miljoen euro en stelt zo’n 70 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.