Nieuws Antwerpen Cmosis opent Amerikaanse vestiging

Cmosis opent Amerikaanse vestiging

Cmosis opent Amerikaanse vestiging

louHet Antwerpse  technologiebedrijf Cmosis heeft een vestiging geopend in het Amerikaanse Cary. Daarmee heeft de onderneming een vaste pied à terre in een van de belangrijkste groeimarkten ter wereld.

Cmosis uit Berchem is een toonaangevende producent van beeldsensoren en behoort mee tot de snelst groeiende bedrijven van het land. Met een omzet van nu al meer dan 40 miljoen euro maakt het bedrijf beeldchips die ingebouwd kunnen worden in uiteenlopende industriële, wetenschappelijke en medische machines. Zo voor 3D imaging, automotive, barcodes, digitale fotografie, veiligheidssystemen, video, robotica, biometrics enz. Het gaat dan om zogenaamde off-the-shelf sensoren voor de open markt maar ook om klantspecifieke toepassingen.

Cmosis is een meeslepend verhaal. Discreet weggestoken in de Albert Building in Berchem werken de 70 personeelsleden van het bedrijf aan fascinerende ontwikkelingen.  Cmosis is de facto een spin-off van het Leuvense onderzoekscentrum IMEC. Gedelegeerd bestuurder Luc De Mey zette in 2007 samen met Lou Hermans en Guy Meymans het bedrijfje Fill Factory op waarmee ze in no time naar een omzet van 24 miljoen euro toe werkten. Waardoor ze uiteraard opgemerkt werden door de internationale markten. Fill Factory werd dan ook in 2007 overgenomen door het Amerikaanse technologiebedrijf Cypress.

De pioniers van toen konden het evenwel niet laten. Ze konden zich niet direct vinden in de doelstellingen van Cypress en gaven er de voorkeur aan om opnieuw te beginnen. Luc De Mey, Lou Hermans en Guy Meymans startten in 2007 samen met Tim Baeyens, Jan Bogaerts en Gérald Lepage Cmosis op waarmee ze zich meer doelgericht naar nichemarkten oriënteerden. Met succes.

Cmosis was tot voor kort voor 33%¨in handen van de oorspronkelijke stichters en het management. Het bedrijf werd verder mee aangestuurd door ING Financial Equity, de Participatiemaatschappij Vlaanderen en het fonds Capital-e. Enkele tijd terug werd de meerderheid in het kapitaal overgenomen door de Amerikaanse groep TA Associates.

Met de opening van de Amerikaanse vestiging wordt een nieuwe stap gezet in de verdere expansie van het bedrijf. Cmosis America zal aangestuurd worden door Bruce Bradford, een veteraan van Cmosis zelf. “Met Cmosis America versterken we onze aanwezigheid op de Amerikaanse markt. We kunnen op die manier ook nieuwe business opportuniteiten aanpakken”, zegt Lou Hermans, de chief operating officer van Cmosis.

Cmosis runt ondertussen ook vestigingen in Duitsland en Portugal en stelt globaal zo’n 100 mensen tewerk.

 

Foto: Lou Hermans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.