Nieuws Antwerpen Coatingspecialist Colors breidt verder uit

Coatingspecialist Colors breidt verder uit

Coatingspecialist Colors breidt verder uit

colorsHet coatingbedrijf Colors uit Hamme heeft zijn afdeling plaat- en plooiwerk in Temse gevoelig uitgebreid. Daardoor positoneert het bedrijf zich voortaan als een one-stop-shopping voor zowel het plaatwerk als de poeder coating, zegt gedelegeerd bestuurder Ivo Vermeeren. “Nogal wat van onze coating-klanten hadden ook opdrachten voor plaatwerk. Ze kunnen nu geholpen worden op eenzelfde adres.”

Colors groeit voorzichtig verder door. Het coatingbedrijf kon zich al die jaren sterk positioneren met zijn hoge kwaliteitscijfers in het lakken en heeft daardoor klanten tot in de Verenigde Staten. “Wij hebben enkele tijd terug alle bushokjes voor Washington gecoated,” zegt Ivo Vermeeren. “Het ging om vele honderden sets. Er staat over nagenoeg de hele wereld straatmeubilair dat wij bewerkt hebben. In Japan, in Italië, in Spanje. We hebben er in Barcelona bv. de Torre Agbar onder handen genomen.”

Waarmee de reputatie van het bedrijf internationaal bevestigd is. Precies om die verdere expansie te onderbouwen heeft Colors ook zijn aanbod aan plooi- en plaatwerk versterkt. Het gaat erom dat er in functie van de oprdracht tot poeder coating vaak eerst nogal wat plooi- en plaatwerk moet gedaan worden. “In het verleden trokken onze klanten daartoe eerst met hun producten naar een metaalbedrijf waar alles naderhand opnieuw opgeladen en naar Hamme diende vervoerd te worden. Wij hebben die bottleneck voortaan uitgeschakeld door zelf te investeren in een uiterst flexibele plooibank en een gloednieuwe freestafel. Er kan ook laswerk gedaan worden. Wij investeerden daartoe 200.000 euro.”

Voor het coatingproces zelf beschikt Colors over vier lakstraten: een vertikale straat voor het lakken van profielen tot acht meter, twee horizontale straten voor kleine series en een minilijn.

Colors is in 1987 opgezet als zusteronderneming van Aralco Ventilation Technology. Het bedrijf verzorgde de poedercoating van de ventilatieroosters van Aralco. Later kwam de onderneming in handen van de Groep Aliplast. In 2005 zetten Ivo Vermeeren, Philip Thuysbaert en Sven Merckx een management buy-out op.

In 2007 werd Service Construct in Temse overgenomen, een specialist in plaat- en plooiwerk. Service Construct werd omgedoopt tot Colors Construct en draaide al die jaren uitstekend mee. De recente uitbreiding is meteen ook de bevestiging van de uitstekende positionering van Colors Service.

Met een omzet van nu zowat 10 miljoen euro behoort Colors meteen tot de sterke groeibedrijven uit de streek. In drukke periodes zijn er meer dan 100 mensen aan de slag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.