Nieuws Antwerpen Cobelfret bestelt 12 bijkomende schepen

Cobelfret bestelt 12 bijkomende schepen

Cobelfret bestelt 12 bijkomende schepen

cobeltjeDe rederij CLdN Cobelfret van de Antwerpse familie Cigrang gaat op termijn 12 bijkomende schepen inzetten. Daartoe wordt 500 miljoen euro uitgetrokken. Het eerste schip moet begin 2017 opgeleverd worden. De investeringen van CLdN zijn merkwaardig in die mate omdat de scheepvaartsector het vandaag biezonder moeilijk heeft.

Cobelfret is een buitenbeentje in de scheepvaartwereld. De activiteiten van het bedrijf worden vanuit Luxemburg veelal discreet toegedekt. De onderneming zou in dit opzicht tekenen voor een omzet van zowat 1 miljard euro.

De rederij beschikt vandaag over 24 roro-schepen. Met de 12 bijkomende schepen zouden de capaciteiten van het bedrijf sterk uitgebreid worden.

Cobelfret vaart in alle opzichten een heel eigen koers. In dit opzicht investeerde het bedrijf in het geplande fusiebedrijf Bank Degroof/beurshuis Petercam en in de bioscoopuitbater Utopia. Een en ander werd als diversificatie aangemerkt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.