Nieuws Antwerpen Coca-Cola engageert zich voor Stappersven in Kalmthout

Coca-Cola engageert zich voor Stappersven in Kalmthout

Coca-Cola engageert zich voor Stappersven in Kalmthout

kalmthouthoutHet Stappersven in Kalmthout wordt mee beschermd door Coca-Cola. De frisdrankenproducent heeft er zich toe geëngageerd om in de toekomst “waterneutraal” te werken. Daartoe worden zogenaamde watercompensatieprojecten opgezet. Coca-Cola runt in Wilrijk een van zijn drie grote prductievestigingen in België.

Frisdrankenproducenten verbruiken effectief nogal wat water. Dat is bij Coca-Cola niet anders. Het bedrijf heeft er zich in 2004 echter toe geëngageerd om tegen 2020 totaal waterneutraal te zullen zijn. Daartoe worden de productieprocessen toegespitst op efficiënt watergebruik en op waterzuivering. Coca-Cola en zijn onderscheiden bottelpartners stellen zich daarbij garant voor de beveiliging van watergebieden, de ondersteuning van de waterbescherming en de verhoging van het bewustzijn rond kritische lokale wateraangelegenheden.

Zoals de cijfers nu liggen zal Coca-Cola het objectief om totaal waterneutraal te zijn al eind dit jaar bereiken. Zes jaar vroeger dan gepland. “Geen enkele grondstof is zo belangrijk als water”, zei topman Muthar Kent in dit opzicht. “Vandaar ons doel om tegen 2020 volledig waterneutraal te zijn. En we zullen dit natuurlijk ook blijven doen als we onze doelstelling volledig bereikt hebben.”

Naast een project in Chaudfontaine is Coca-Cola Belgium in samenwerking met Natuurpunt begonnen met het project rond het Stappersven in Kalmthout. Het Stappersven op de Kalmthoutse heide is een uniek stuk natuur. Het maakt deel uit van een natuurlijk biotoop van pakweg 6000 hectaren met vennen, duinen, bossen en graslanden. Er huizen talloze vogel- en ganzensoorten. Het is alvast de bedoeling om het bloeiend moeras- en watergebied te herstellen. Het Stappersven voorziet de brede omgeving van water en leven. Coca-Cola heeft er zich toe geëngageerd om het natuurgebied en zijn waterbiotoop te ondersteunen.

Coca-Cola
is in België opgebouwd rond Coca-Cola Services, de eigenaar van het merk Coca-Cola en Coca-Cola Enterprises dat de eigenlijke productie als bottelmaatschappij aanstuurt. Daartoe worden drie productievestigingen gerund: Wilrijk, Chaudfontaine en Gent. Wilrijk is daarbij de laatste jaren sterk gemoderniseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.