Nieuws Antwerpen Coca-Cola opent bezoekerscentrum in Wilrijk

Coca-Cola opent bezoekerscentrum in Wilrijk

Coca-Cola opent bezoekerscentrum in Wilrijk

colaJohn F. Brock, de big boss van Coca-Cola opent vandaag in de vestiging van Wilrijk een nieuw bezoekerscentrum. Coca-Cola viert daarmee het 25-jarig bestaan van de fabriek.

Coca-Cola is al 65 jaar actief in de provincie Antwerpen. Het bedrijf werd in al die jaren sterk verankerd in de brede regio. In 1989 werd een ultra moderne bottelarij opgestart in Wilrijk. Die is uitgegroeid tot een pareltje van moderne technologie. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de fabriek komt ook John F. Brock, de topman van het bedrijf naar Wilrijk. Hij zal er het nieuwe bezoekerscentrum openen.

Met het nieuwe Coca-Cola Visitors Center wil het bedrijf op jaarbasis zo’n 25.000 jonge bezoekers ontvangen. Coca-Cola wil die enthousiastelingen in hun eigen taal ontvangen en hen beter laten begrijpen welke mogelijkheden ze wel hebben. “In een digitale rondreis kunnen onze jonge bezoekers de ingrediënten van onze dranken ontdekken, geconfronteerd worden met alle aspecten van productinnovatie en tevens een inzicht krijgen in de jobopportuniteiten die Coca-Cola hen kan bieden” zegt woordvoerdster Eva Lefèvre van Coca-Cola Enterprises. “Ze zullen er tevens meer leren over recyclage en een betere kijk krijgen op de wereld van de technologie.”

Ter gelegenheid van de opening van het center heeft Coca-Cola tevens een speciaal coaching traject opgestart voor vijf jonge “dromers”. Ze zullen in de komende maanden begeleid worden door zogenaamde “believers” die hun zullen inspireren en voeden met kennis om hen dichter bij hun droom te brengen.

Coca-Cola bestaat in België uit twee verschillende bedrijven: Coca-Cola Services is eigenaar van de merken en verkoopt het basisconcentraat aan Coca-Cola Enterprises Belgium. Dit bedrijf produceert, verdeelt en verkoopt merken als Coca-Cola Zero, Coca-Cola ligth, Fanta, Sprite, Aquarius, Nalu, Burn, Minute Maid, Nestea, Nordic Mist, Chaudfontaine, Monster, Capri-Sun, Viva en Rosport. Per dag worden in België zo’n 10 miljoen verschillende merken van Coca-Cola geserveerd.

Coca-Cola stelt in België zo’n 2800 mensen tewerk, verdeeld over 8 vestigingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.