Nieuws Antwerpen Coffee Bar in KBC Toren

Coffee Bar in KBC Toren

Coffee Bar in KBC Toren

KBCLBCAntwerpen heeft nood aan een inspirerende plek in het centrum waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. KBC, dat al heel lang ondernemerschap stimuleert, lanceerde eind vorig jaar samen met een aantal partners het initiatief Start it @kbc om startende ondernemers te ondersteunen. Coffee Bar by Maurice vult dat verhaal nu verder aan.

Enkele dagen geleden opende de coffee bar zijn deuren. De startup is een initiatief van Veronique Leysen.

KBC biedt starters in dit opzicht niet alleen kantoorruimte aan, maar ook een plek waar ze hun netwerk kunnen vergroten, workshops kunnen volgen en persoonlijk gecoacht worden door KBC en zijn partners: Mobile Vikings, Cronos, iMinds, Flanders DC, Accenture en kennisinstellingen als de Universiteit Antwerpen. Een inspirerende plek waar mensen kunnen samenkomen om elkaar te ontmoeten, even te werken, of gewoon van een koffie te genieten, is dan ook een logische aanvulling.

Het doel is om in het centrum van Antwerpen een place to be te zijn voor iedereen die ondernemerschap een warm hart toedraagt.

De keuze om de businessbar door Maurice te laten hosten, onderstreept de wil van KBC om als groot bedrijf ook met startups samen te werken. Deze plek wordt een platform waar alle Start it-start-ups hun producten (fysiek of digitaal) kunnen tonen.

Een koffiebar gehost door Maurice is nooit een doordeweekse koffiebar, maar een koffiebar met een verhaal. Maurice begon als een knitwearlabel geïnspireerd op ‘Grandpa Maurice’, maar sinds kort is er naast Maurice knitwear ook Maurice coffee. Telkens met ‘Grandpa Maurice’ als gezicht en muze.

Maurice heeft een eigen signatuur, een eigen melange, en is met veel zorg gezet. Oog voor detail, presentatie en afwerking: dat is waar Maurice het verschil maakt. Er zijn de refills zoals we ze kennen van New Yorkse coffee bars, ‘home made’ taarten, cookies en bagels, grote tafels waar mensen samen aan zitten, toogjes aan het venster waar mensen alleen op hun laptop werken, of een gezellige zithoek met zeteltjes zoals we die kennen van bij bompa Maurice. Een aparte inrichting, kortom, een plek waar de wereld er beter uitziet, iets waar je deel van wilt uitmaken. Een plek die inspireert.

Coffee Bar by Maurice in de KBC toren is geopend van maandag tot vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Adres: Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen.

KBC in de KBC-Toren is een initiatief dat onderhand zowat één jaar loopt. KBC trok daartoe als partners Accenture aan, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos en Mobile Vikings. Ondertussen is Start it @kbc uitgebreid naar Hasselt en Leuven, en wordt hard gewerkt aan een locatie in Gent. Starters kunnen doorlopend hun dossiers indienen via de website startit.be. Alle dossiers worden geëvalueerd en geselecteerde starters worden uitgenodigd om hun project toe te lichten en kans te maken toe te treden tot de Start it-community.

Er werd inmiddels ook een overeenkomst gesloten met Startups.be en iMinds. Zo kan Start it zich optimaal integreren in de startende tech-gemeenschap in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.