Nieuws Antwerpen Comfort Energy zoekt chauffeurs

Comfort Energy zoekt chauffeurs

Comfort Energy zoekt chauffeurs

comfortComfort Energy zoekt dringend tankwagenchauffeurs voor zijn vestigingen in Antwerpen en Geel. Het bedrijf is aan een totale herpositionering toe en herschikt zijn activiteiten. De specialist in de distributie van mazout gaat in de komende maanden ook elektriciteit en gas verdelen.

De energiemarkt is in volle beweging. Voor een bedrijf als Comfort Energy uit Hasselt is het zaak om die ontwikkelingen van dichtbij op te volgen. Comfort Energy had in het recente verleden al een toonaangevende marktpositie opgebouwd in de verdeling van kwaliteitsmazout. Het deed daartoe verscheidene overnames. Onlangs nog van het bedrijf De Vriese uit Meulebeke.

“Wij beschikken vandaag over een breed netwerk aan filialen en opslagplaatsen”, zegt Kristien Vanderstikken van het bedrijf. “Zoöok in Antwerpen, Merksplas en Geel waar wij zo’n 30-tal mensen aan het werk hebben. Voor Antwerpen en Geel zoeken wij effectief tankwagenchauffeurs C/CE die de klanten vanuit onze vestigingen gaan bedienen. Een zogenaamd ADR-attest is niet noodzakelijk aangezien we zelf voor een opleiding zorgen.”

Comfort Energy had voor het lopende boekjaar de verkoop van 1 miljard liter diesel gebudgetteerd. “We gaan dit cijfers niet halen”, zegt Kristien Vanderstikken. “Dat heeft te maken met de relatief warme winter die we gehad hebben.”

Blijkt dat de mazoutmarkt ondertussen zwaar onder druk staat. De verkoop daalt ieder jaar met 3 tot 7%. Allicht een gevolg van de verdere doorbraak van gas als energiebron. Comfort Energy is dan ook aan een strategiewijziging toe waarbij vanaf volgend jaar ook elektriciteit en gas zullen verdeeld worden. “Ons bedrijf denkt altijd vooruit”, zegt Kristien Vanderstikken nog. “Wij willen effectief ook andere markten op om onze toekomst te verzekeren. In dit opzicht is de lijn met Esso doorgeknipt. Comfort Energy was tot nog toe een van de grootste verdelers van Esso. Wij kopen voortaan op de vrije markt. Waardoor ook Esso uiteraard een potentiële leverancier blijft.”

Comfort Energy wordt aangestuurd door Francis Wanten die van zijn bedrijf een van de grootste ondernemingen van Limburg gemaakt heeft. Althans in omzetcijfers. De groep stelt in al zijn filialen en bij zijn onderaannemers zo’n 300 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.