Nieuws Antwerpen Comics Station Antwerp overgenomen door Plopsa

Comics Station Antwerp overgenomen door Plopsa

Comics Station Antwerp overgenomen door Plopsa

ANTWERPEN/SCHELLE – Het Antwerpse indoorpretpark Comics Station zal in de toekomst worden uitgebaat door de Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100. Tegelijk sluit Plopsa een nieuwe overeenkomst met Standaard Uitgeverij rond de stripfiguren van de uitgeverij in het park. Plopsa zal de volgende jaren zo’n 5 miljoen euro investeren.

Comics Station, in het Centraal Station van Antwerpen, opende de deuren in 2017. De laatste maanden waren de huidige aandeelhouders, PMV, Vermec en Standaard Uitgeverij, op zoek naar nieuwe partners die het pretpark een versnelling hoger konden brengen. Uiteindelijk kozen ze voor een volledige verkoop.

“Vanuit het aandeelhouderschap zijn we verheugd dat Comics Station Antwerp een doorstart kan nemen. Het park beschikt immers over verschillende troeven voor gezinnen met jonge kinderen die garant staan voor een goed gevulde familiedag binnen een bruisende stad als Antwerpen”, aldus de huidige aandeelhouders. “We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise van de Plopsa Group een goede optie genomen hebben op de uitbouw van een solide verdere toekomst van Comics Station Antwerp.”

“We werken al met Studio 100 samen rond strips”, vult Jeroen Overstijns, ceo van Standaard Uitgeverij, aan. “Voor ons is het dus logisch dat onze stripfiguren bij deze nieuwe aandeelhouders mee de dragende kracht blijven van het park, naast vanzelfsprekend de Studio 100-figuren zelf. Daarom hebben we met veel plezier met Plopsa een overeenkomst gesloten op lange termijn.”

Open vanaf paasvakantie

Comics Station Antwerp blijft de komende maanden gesloten. “We willen niet overhaast te werk gaan. Er moeten een aantal aanpassingen gebeuren vooraleer het park opnieuw kan openen. Bepaalde thema’s blijven, andere verdwijnen en uiteraard zal er ook Studio 100-content toegevoegd worden. Zo komt er bijvoorbeeld een dagelijkse Bumba Show”, aldus Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof. Het zou de bedoeling zijn om de deuren opnieuw te openen bij de start van de paasvakantie en dat onder een nieuwe naam.

Plopsa baat 7 themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center en het Plopsa Theater in De Panne. De opening van het allereerste Plopsa Hotel in De Panne staat eveneens gepland in 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.