Nieuws Antwerpen Comitor zoekt system engineers

Comitor zoekt system engineers

Comitor zoekt system engineers

comitorenHet IT-dienstenbedrijf Comitor is op zoek naar vier bijkomende system engineers. De onderneming uit Malle fungeert vandaag als de externe IT-afdeling voor zowat 400 Kempense ondernemingen en kijkt onderhand steeds meer in de richting van Antwerpen. De overname enkele tijd terug van IT Logistics uit Ekeren zat mee in dat perspectief. Er komen overigens ongetwijfeld nog meer overnames.

Het verhaal van Comitor en IT Logistics is zoals zoveel andere informaticastories ontstaan bij de oprichters thuis. Jan Huybrechts en Dieter Vernimmen hadden als economisten voeling met de informatica en zetten hun eigen bedrijf op. Ze oriënteerden zich daarbij vooral naar productiebedrijven uit de Kempen. Maarten De Groot en Tony Jansen lanceerden van hun kant als fervente IT-specialisten IT Logistics en vonden hun klanten vooral in de dienstverlenende sector. “Dit neemt niet weg dat wij elkaar geregeld tegenkwamen”, zegt Jan Huybrechts. “Wij waren geen onmiddellijke concurrenten, wij werkten geregeld constructief samen. Die synergie werkte zelfs aanstekelijk zodat een verdere integratie van de activiteiten niet kon uitblijven.”

Comitor heeft IT Logistics uiteindelijk overgenomen. De activiteiten van beide firma’s zijn ondertussen helemaal geïntegreerd “zodat onze IT-specialisten nog beter kunnen voldoen aan de eisen van het cliënteel.”

De herstructurering van het bedrijf kon in die mate voldoen “omdat onze collega’s De Groot en Jansen nu voluit kunnen gaan voor de service aan onze klanten zelf terwijl Dieter en ikzelf ons als economisten meer met de eigenlijke structuren van de firma kunnen bezig houden. Kijk eens, ik zie het nieuwe Comitor als een ziekenhuis. Maarten De Groot en Tony Jansen zijn de geneesheren-specialisten die de eigenlijke operaties doen. Dieter en ikzelf houden ons meer met het management van het ziekenhuis bezig. Elk zijn stiel zeker maar? Laat de operaties maar aan de specialisten zelf.”

Comitor werkte verleden jaar een omzet bijeen van 4 miljoen euro. Na hooguit 10 jaar is dit een cijfer dat ongetwijfeld mag gezien worden. “We gaan daar ondertussen verder op door. We hebben ontzettend veel werk. Maar volume of omzet zijn bij ons absoluut geen prioriteiten,” zegt Jan Huybrechts nog. “Het gaat ons om kwaliteit en service. We maken er een punt van dat onze 400 klanten tevreden zijn met de diensten die wij hen leveren. Die 400 klanten zullen overigens altijd onze benchmark blijven, wij durven in dit opzicht zelfs onze groei afremmen om de bestaande klantenbasis niet in het gedrang te brengen.” Tot het klantenbestand van het bedrijf behoren oa. Izen, Neptunus, Verellen, Tuytelaers, Van Oirschot, VDV Beton e.a.

Comitor is als servicebedrijf met een vlot functionerende helpdesk (24 u/24) en monidtoring systemen ook gespecialiseerd in de integratie van de lokale infrastructuur en cloud oplossingen. Het bedrijf verkoopt daarnaast ook hardware en software. “Kijk eens, wij zijn een relatief klein bedrijf. Maar wij kunnen in onze schaalgrootte anderzijds toch ook complexe netwerken aan terwijl wij aan de andere kant ook niet de té grote specialisten zijn voor kleine ondernemingen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.