Nieuws ComTIS Ventilation trekt ten strijde tegen vuile ventilatiesystemen in bedrijven en huizen

ComTIS Ventilation trekt ten strijde tegen vuile ventilatiesystemen in bedrijven en huizen

Bart Van Elsacker

ComTIS Ventilation trekt ten strijde tegen vuile ventilatiesystemen in bedrijven en huizen

MALLE, GEEL – Een lager energieverbruik en gezondere binnenlucht op kantoor of thuis: het bedrijf ComTIS Ventilation wil met een nieuwe techniek vuile ventilatiesystemen te lijf gaan. Het bedrijf uit Malle ontstond vorig jaar in de schoot van het Kempense bedrijf Groep Vanhout met hoofdzetel in Geel.

Het nog jonge ComTIS Ventilation introduceert nu een naar eigen zeggen nieuwe techniek in ons land. Een speciaal ontwikkeld wit poeder dat bacteriën en schimmels verwijdert en onschadelijk is voor mens en dier, zou tot drie keer meer vuil weghalen dan de klassieke borstel voor ventilatiesystemen. In Nederland gebruiken al meer bedrijven dit product.

Volgens ComTIS Ventilation komt het onderhoud van ventilatiesystemen niet alleen de energiefactuur ten goede – door minder vuilophoping moet er minder energie verbruikt worden – maar gaat het ook hand in hand met gezonde binnenlucht. “Door de constante luchtstroom komen er na verloop van tijd ongezonde bacteriën en soms zelfs schimmels in ventilatiekanalen terecht. Al na drie à vier jaar zijn dat er te veel om nog gezond te zijn. Toch worden ventilatiesystemen vandaag amper grondig gereinigd. Zeker in de residentiële markt is het probleem erg groot. Daar schat ik dat nog geen 1 op de 10 ventilatiesystemen een grondige onderhoudsbeurt krijgt”, zegt CEO Bart Van Elsacker.

Vandaag reinigt het bedrijf uit Malle al een duizendtal gebouwen per jaar, maar het wil opschalen en mikt bijvoorbeeld ook op ziekenhuizen.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.