Nieuws Antwerpen Conceptwinkel Donum verdubbelt winkelruimte

Conceptwinkel Donum verdubbelt winkelruimte

Conceptwinkel Donum verdubbelt winkelruimte

donumDe design-interieurwinkel en architectenbureau Donum verhuist volgend jaar naar een nieuwe vestiging aan de Frankrijklei in Antwerpen. Het bedrijf kan er zijn winkelruimte meer dan verdubbelen tot zo’n 2000 vierkante meter. De zaak aan het Hopland was er kennelijk te klein geworden.

Donum doet het uitstekend in Antwerpen. De designwinkel uit Hasselt kwam in 2006 naar de Scheldestad en is er in enkele maanden als conceptwinkel in geslaagd om zich te positioneren als een toonaangevende zaak. Het bedrijf van Noëlla Vangeel en Jos Peeters heeft er een vast cliënteel gevonden.

Donum is Latijn voor ‘gift.” Bij Donum kun je effectief de mooiste hebbedingen vinden die bv. perfect op een huwelijkslijst kunnen geplaatst worden. Vooral ook omdat het bedrijf bij voorkeur uitpakt met accessoires en meubels die helemaal passen in een modern interieur. Zo het keukengerei van Alessi en Rösle, de meubelen van Casimir, Cappellini en Extremis, het porselein van Piet Stockmans, de radiootjes van Tivoli enz. Om het leven zo aangenaam mogelijk te maken kun je bij Donum zelfs huisparfums vinden.

Donum is in het begin van het jaar 2000 opgezet in Hasselt waar de winkel meteen opgenomen werd in de trendy sfeer van de Limburgse hoofstad. In 2006 werd ook een zaak geopend aan het Hopland in Antwerpen.

Volgend jaar wordt kennelijk een nieuwe stap gezet. De verhuis naar de Frankrijklei moet het potentieel van de winkel nog verruimen. Gekozen werd voor een pand in het voormalige gebouw van Mensura (Apra) dat omgebouwd wordt tot een modern complex van studentenflats, appartemnenten en winkels. Donum zal er gehuisvest worden op de benedenverdieping en in de kelder.

Aan de winkel Donum is tevens een ontwerpstudio gekoppeld waar een concreet interieur kan uitgetekend worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Jumbo City komt naar Antwerpen

Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. Op woensdag 15 december opent de supermarktketen haar eerste stadswinkel van… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer