Nieuws Antwerpen Concrete en Quares werken samen op retailprojecten

Concrete en Quares werken samen op retailprojecten

Concrete en Quares werken samen op retailprojecten

brick de schutterHet ontwerpbureau Concrete en vastgoedmakelaar Quares hebben met SpotOn een nieuwe concept opgezet voor het vormgeven van innovatieve ideeën in de distributiewereld en voor multi-site organisaties. “We bundelen de expertise van twee toonaangevende bedrijven in één project waarbij we de dienstverlening aan de klant centraal stellen”, zegt Brick De Schutter van Concrete uit Berchem.

Het is een bekend verhaal:  ontwerpers hebben meeslepende ideeën uitgewerkt, hebben hun ziel gelegd in nieuwe ontwikkelingen maar zien hun tekeningen tijdens het traject naar de eigenlijke uitbouw geleidelijk aan verloren gaan. Er worden doorgaans geen bruggen gelegd tussen de vormgevers en de eigenlijke bouwheren. Bij de exploitatie van de winkel of de multi-site organisatie is van het oorspronkelijke concept vaak maar weinig meer terug te vinden.

“Wij proberen om die opmerkelijke tweespalt te doorbreken”, zegt Brick De Schutter. “Concrete is als ontwerpbureau gegroeid uit productontwikkeling. Wij  kennen de producten en de interieuropbouw. In een opdracht van vastgoedmakelaar Quares voor hun nieuwe Q-point in Mechelen op de Korenmarkt hebben we ervaren welke grote toegevoegde waarde  de samenwerking tussen beide partijen kan genereren. Wanneer je reeds in het voortraject naar het concept design de kennis van de latere exploitatie integreert kom je tot een  veel duurzamer project.  Je kunt het geheel beter afstellen op de latere gebruiker van de ruimte, je kunt beter rekening houden met het type locatie en het financieel budget en tijdens het eigenlijke bouwtraject zelf gaan de oorspronkelijke ideeën niet langer verloren.”

De samenwerking tussen Quares en Concrete, all-round creative is vastgelegd in het retailconcept SpotOn. Onder het motto “it’s not about ideas, it’s about making ideas happen” gaan beide firma’s vooral in de richting van de distributiewereld en de multi-site organisaties.  SpotOn werkt in dit opzicht niet alleen anders maar komt op die manier ook tot een realiseerbaar project waarbij de optimalisatie van kosten en diensten een rode draad vormt. Beide partijen blijven overigens totaal onafhankelijk van elkaar. SpotOn viseert als potentiële klanten vooral de kleinere distributieketens met vijf tot 50 vestigingen.

Concrete werkt vandaag met 10 mensen. Het bedrijf is destijds opgezet door Pieter Lesage. Brick De Schutter en Alex Crolla kwamen later als partner aan boord.

Quares heeft als vastgoedmakelaar een sterke reputatie in de immobiliënmarkt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.