Nieuws Antwerpen Concurrenten sluipen markt van AVA Papierwaren binnen

Concurrenten sluipen markt van AVA Papierwaren binnen

Concurrenten sluipen markt van AVA Papierwaren binnen

avaavaMet nu al 42 winkels heeft AVA Papierwaren een heel eigen imago opgebouwd in de markt. De verkoop van schoolgerief, tafeldecoratie, feestartikelen, bureau-acccessoires, verpakkingsmateriaal e.a. loopt bepaald goed. AVA Papierwaren zag zijn omzet verleden jaar met 2,5% stijgen tot 92,9 miljoen euro. De resultaten stonden evenwel onder druk.

AVA Papierwaren put vandaag uit een breed assoritment van liefst 13.000 verschillende producten. Die worden overigens niet alleen in de 42 winkels verkocht. AVA Pro heeft een heel team aan verkopers op de baan gestuurd die papierwaren verkopen bij grote professionele klanten. Het bedrijf doet trouwens ook aan export.

Gedelegeerd bestuurder Maria De Bie stuurt het bedrijf nog altijd aan vanuit de Antwerpse Brederodestraat, de oficiële zetel van de vennootschap. In de Brederodestraat opende Armand Van Weddingen destijds zijn eerte winkel.

De keten doet het ondertussen vrij behoorlijk. De verkoop loopt goed. Dit neemt niet weg dat de concurrentie ondertussen bikkelhard is. Verscheidene andere ketens wagen zich op de markt van AVA en proberen marktaandeel in te pikken. Dat is kennelijk merkbaar aan de financiële resultaten. AVA Papierwaren zag zijn bedrijfsresultaat met 24% dalen tot 5,11 miljoen euro. De winst daalde met 29% tot 5,3 miljoen euro. Een en ander blijkt uit de resultatenrekening die neergelegd werd bij de Nationale Bank.

AVA reageert door oa. zijn ITI-infrastructuur te moderniseren en in de toekomst allicht nog meer… nieuwe winkels te openen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.