Nieuws Antwerpen Condugo helpt bedrijven bij Green Deal

Condugo helpt bedrijven bij Green Deal

Condugo helpt bedrijven bij Green Deal

Condugo, specialist in energiebeheer met vestigingen in Antwerpen en Brussel, heeft met de Energy Hub-software een oplossing ontwikkeld op maat van de grootindustrie. De software moet bedrijven helpen om te voldoen aan de Europese klimaat- en energiedoelstellingen (Green Deal) en deze transitie ongeschonden doorkomen.

Een belangrijk werkpunt is de klimaatverandering. Concepten als ‘energiebeleidsovereenkomst’ en ‘Emission Trading System’ dienen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot op te volgen en te verlagen, om zo de steeds strenger wordende klimaatdoelstellingen te halen. Een moeilijke opgave voor veel bedrijven.

“Vooral voor de grote procesindustrie is dat niet evident. De meest voor de hand liggende ingrepen hebben we ondertussen gehad. Nu loopt iedereen vast in de volgende stappen. Die vereisen immers veel dieper inzicht in hoe de energiestromen op een site zich exact gedragen en dat is maar zelden aanwezig”, stelt Xavier De Moor, ceo van Condugo.

Condugo ontwikkelde daarom de afgelopen jaren de Energy Hub. Software die industriële bedrijven volledige transparantie in hun energiestromen biedt. Zo kunnen ze zich gericht inzetten op minder uitstoot, een hogere efficiëntie en meer gerichte en duurzame investeringen.

Vorig jaar startte Condugo een project op om de Energy Hub ook geschikt te maken voor de (petro)chemie. In deze omgeving spelen complexe proces- en energiestromen bij uitstek de hoofdrol. Na een strenge Europese selectie kende het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, ook bekend als Vlaio, steun toe aan Condugo voor de opstart van een pilootproject van een miljoen euro binnen de (petro)chemie.

“Met dit project hebben we de sleutel in handen om de black box die een chemische fabriek dikwijls is, te openen”, besluit Xavier De Moor.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.