Nieuws Antwerpen Confiserie Trefin ziet export 33% groeien

Confiserie Trefin ziet export 33% groeien

Confiserie Trefin ziet export 33% groeien

trefinBelgische confiserie en chocolade gaan er in het buitenland in als zoete koek. Ook in het Verre Oosten. De Confiserie Trefin uit Lokeren zag zijn export verleden jaar met liefst 33% stijgen tot nu 4,9 miljoen euro. Dit terwijl de verkoop in eigen land lichtjes daalde met 1%.

“Het gaat in het buitenland effectief uitstekend”, zegt verkoopsdirecteur Peter Verriet. “Met dat Belgische imago doet overigens de hele zoetwarensector het in het buitenland meer dan behoorlijk. Wij beleveren zowat alle landen van het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Met toffees, candies, zeevruchten, truffels, pralines, napolitains enz. En ook nog eens in mengelingen van confiserie en chocolade.”

De Confiserie De Bie- L’Abeille Trefin is in het staatsblad nog altijd de officiële naam van de firma. Opgezet in 1929 als de firma De Bie kwam daar later na een overname ook L’Abeille bij. Trefin was de oorspronkelijke merknaam van de firma: Tres Fin. “In die tijd stond het nog altijd chique om het in het Frans te doen”, zegt Peter Verriet.

De confiserie is nu als familiebedrijf in handen van de Lerno’s. Lisette Lerno fungeert als gedelegeerd bestuurder. Verleden jar werd een omzet van 11 miljoen euro gerealiseerd, 14% meer dan in 2012. Het bedrijf stelt zo’n 50 mensen tewerk. De Confiserie Trefin werkt tevens onder private label.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.