Nieuws Antwerpen Congressen duwen bezettingsgraad van Antwerpse hotelkamers hoogte in

Congressen duwen bezettingsgraad van Antwerpse hotelkamers hoogte in

Congressen duwen bezettingsgraad van Antwerpse hotelkamers hoogte in

ANTWERPEN – 2019 was met 13,1 miljoen dag- en 3,8 miljoen verblijfstoeristen een geslaagd toeristisch jaar voor Antwerpen. De cijfers van 2019 liggen daarmee lager dan die van 2018, dat met de organisatie van het Barokjaar een absoluut topjaar was. 

Het voorbije jaar was er een gemiddelde hotelkamerbezettingsgraad van 73,9% in Antwerpen. Die lag het hoogst in de maanden mei en oktober, met pieken van respectievelijk 80,9% en 80,5%. Tijdens deze maanden vonden enkele grote congressen plaats in de stad zoals het IMEC Technology Forum – Future Summits en het World Congress on Low Back & Pelvic Girdle Pain.

De gemiddelde kamerprijs bedroeg 94,89 euro, een stijging van 1,6%. De duurste maanden waren mei en juni, waarin de gemiddelde kamerprijs respectievelijk 102,11 en 100,96 euro bedroeg.

Het afgelopen cruiseseizoen was uitstekend: 33 zee- en 887 riviercruises, goed voor ruim 147.372 passagiers, meerden aan.

De 24 attracties opgenomen in de bezoekersbarometer kenden een sterk jaar. Het attractiebezoek steeg met 3,5% tegenover 2018. Helemaal bovenaan prijkt ZOO Antwerpen met ruim 1,17 miljoen bezoekers (+2,17%). Ook Chocolate Nation heeft zijn start niet gemist: op minder dan een jaar tijd kwamen 132.500 bezoekers een kijkje nemen.

Positief voor lokale economie

Uit het recente bewonersonderzoek van Toerisme Vlaanderen blijkt dat 71% van de Antwerpenaars aangeeft fier te zijn op zijn stad, dankzij het toerisme.

“Toerisme zorgt daarnaast ook voor een economische meerwaarde”, stelt schepen voor toerisme en middenstand Koen Kennis. “Het aantal jobs blijft jaar na jaar stijgen. Momenteel zijn er in Antwerpen ongeveer 16.000 mensen aan het werk in de toeristische sector. Bezoekers aan onze stad laten ook flink wat geld achter. Uitgaande van de gemiddelde uitgaven van een verblijfstoerist besteedden ze vorig jaar ongeveer 393 miljoen euro. De impact van het toerisme in Antwerpen blijft dan ook een positief verhaal.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.