Nieuws Antwerpen Coninx Orthopedie maakt steunzolen met 3D-printer

Coninx Orthopedie maakt steunzolen met 3D-printer

Coninx Orthopedie maakt steunzolen met 3D-printer

Coninx Orthopedie maakt sinds kort gebruik van een 3D-printer voor de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte steunzolen. Het bedrijf uit Wuustwezel is daardoor pionier op dat vlak en de enige die dergelijk innovatief proces toepast. Dankzij het nieuwe printproces valt het energieverbruik sterk terug en is er geen materiaalafval meer.

Zaakvoerder Marc Coninx startte 30 jaar geleden met zijn activiteiten. Toen lag de focus uitsluitend op aangepaste loopschoenen voor sporters en steunzolen. Enkele jaren studeren en 10 medewerkers later evolueerde het bedrijf meer richting orthopedie. Tot nu toe gebeurde de productie van steunzolen uitsluitend door ze te tekenen en te frezen uit EVA. Nu zet Coninx een belangrijke stap vooruit met de introductie van 3D-printer.

“De 3D-printing van onze steunzolen vatten we nu op als een pilootproject. In samenwerking met verschillende klanten waarvoor we printen, kunnen we de steunzolen volop uittesten en nagaan wat er nog beter kan”, legt Marc Coninx uit. “Tot nu toe hebben we alleen nog maar positieve reacties gekregen. Het is de bedoeling dat het nieuwe 3D-printingsysteem er tegen het einde van het jaar definitief staat.”

De 3D-geprinte steunzolen leveren naast meer mogelijkheden ook ecologische voordelen op. Ze verbruiken tot 40 procent minder energie tijdens het productieproces. Over 2 jaar wil Marc Coninx de productie van steunzolen voor 70 procent via 3D-printing laten verlopen en nog slechts voor 30 procent door ze te frezen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.