Nieuws Antwerpen Conix RDBM haalt opdracht binnen voor Lummen

Conix RDBM haalt opdracht binnen voor Lummen

Conix RDBM haalt opdracht binnen voor Lummen

conixConix  RDBM Architects uit Antwerpen mag  het bouwkundig ontwerp uittekenen voor de constructie van een woonzorgcentrum en de renovatie van het rustoord Het Meerlehof in Lummen. Het gaat om een belangrijke opdracht die over verscheidene jaren loopt. Er waren in het kader van de openbare aanbesteding  vijf kandidaten aangemeld.

 Naast het bouwkundig ontwerp moeten ook studies inzake stabiliteit, speciale technieken en omgevingsaanleg gerealiseerd worden. Het  bureau moet tevens de haalbaarheidsstudie afleveren en instaan voor de veiligheidscoördinatie tijdens de eigenlijke bouwwerken.

 “Wij zijn er best trots op dat wij het order binnengehaald hebben,” zegt Jorden Goossenaerts van het bedrijf. “Vooral ook omdat wij ons als architectenbureau specifiek oriënteerden naar een sector als woonzorgcentra.”  Goossenaerts zette RDBM samen met Frederik Jacobs op in 1996. RDBM heeft onlangs zijn activiteiten gebundeld met het architectenbureau Conix Architects.  Conix RDBM Architects werkt met een team van ca. 60 mensen en heeft een mooie orderportefeuille bijeengewerkt.  De jaaromzet bedraagt ca. 6 miljoen euro en het bureau heeft kantoren in Antwerpen, Brussel, Terneuzen en Rotterdam.

 “Woonzorgcentra dragen steeds onze belangstelling weg maar we hebben effectief een heel breed activiteitenveld,” zegt Jorden Goossenaerts nog. “ We tekenen zowel residentieel vastgoed uit als kantoorgebouwen, bedrijven en gemeentelijke bouwwerken.  We doen ook aan stadsontwikkeling. Lummen is inderdaad een belangrijke opdracht voor ons maar wij geven uiteraard elke opdracht onze volle aandacht.”

 Conix  RDBM Architects wordt aangestuurd door Christine Conix, Frederik Jacobs en Jorden Goossenaerts. Het bedrijf pakt eerlang uit met een nieuwe huisstijl.

Het bureau kiest er bewust voor zich niet te specialiseren in een bepaalde typologie; elke opdracht is uniek. Hun onderscheidende onderzoeksmethodologie resulteert steevast in integrale concepten die zorgzaam omspringen met openbare ruimtes en een betekenis antwoord formuleren op een bestaande plek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.