Nieuws Antwerpen Connectbike mikt vanuit Antwerpen op Belgische markt voor deel e-bikes

Connectbike mikt vanuit Antwerpen op Belgische markt voor deel e-bikes

Connectbike mikt vanuit Antwerpen op Belgische markt voor deel e-bikes

ANTWERPEN – Het Vlaams Loodwezen gaat deelfietsen inzetten voor de medewerkers. Ook het Antwerpse Xior, dat studentenhuisvesting aanbiedt, gaat haar medewerkers elektrische deelfietsen aanbieden. Ze doen daarvoor beroep op ConnectBike, een alliantie van Cloudbike, E-bike2work en ’s werelds grootste fietsproducent Giant. Drijvende krachten achter ConnectBike België zijn Jim Briels en Max Machtelinckx. Begin vorig jaar lanceerden zij in Antwerpen met succes het publieke deelfietsprogramma Cloudbike.

“Wij zien dat er bij gemeenten, bedrijven en organisaties grote interesse is voor goed werkende E-bike deelsystemen”, zegt Jim Briels. “Dit concept is enorm flexibel en kan voor talloze doeleinden worden ingezet. Denk daarbij als oplossing voor de first of last mile, op bedrijvenparken of voor food delivery. Ook zien we potentieel in het terugverdienmodel, waarbij hotels bijvoorbeeld de fietsen gemakkelijk doorverhuren aan klanten zonder gedoe met sleutels, administratie of onderhoud.”

Full service oplossing

Giant heeft speciaal voor ConnectBike de ‘heavy duty’ E-bike ontwikkeld, die door prijs, kwaliteit en servicepakket bijzonder geschikt is voor publieke deel E-bikes, maaltijd- en pakketbezorgers of organisaties die kiezen voor deelfietsen voor hun medewerkers. Zo starten restaurantketen Domino’s Pizza en maaltijdbezorger Takeaway een pilot met de ‘heavy duty’ E-bikes van ConnectBike in Antwerpen, Leuven, Gent en Brussel.

Naast een digitaal slot en platform, waardoor verschillende gebruikers de E-bikes eenvoudig kunnen ontgrendelen, pauzeren en afmelden, heeft ConnectBike ook een speciale pechhulp ontwikkeld. “Binnen 60 minuten na de melding is een reparateur ter plekke om de fiets te repareren, om te ruilen of naar de plek van bestemming te brengen. Deze service wordt momenteel in Antwerpen, Brussel en Leuven en vanaf eind maart in heel België aangeboden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.