Nieuws Antwerpen ConSept bouwt autonome huizen

ConSept bouwt autonome huizen

ConSept bouwt autonome huizen

huisAan de Hogebaan in Sint-Job bouwt ConSept drie zogenaamde totaal autonome eensgezinswoningen. “De bewoners zullen geen gas of waterrekening meer moeten betalen”, zegt ondernemer Raoul Dirckx trots. Dirckx integreert alle moderne ontwikkelingen als fuelcell-technologie, waterzuivering en zonne-energie in zijn projecten. Zijn woningen zijn gebouwd met buitengewone isolatie- en verluchtingsnormen. “We hebben enkel nog een elektriciteitsaansluiting nodig om het zogenaamd piekverbruik op te vangen.”

De nieuwe woningen van ConSept uit Schilde hebben dus geen gas of wateraansluiting meer. Het regenwater wordt permanent opgevangen en gezuiverd. De lage temperatuurvloerverwarming wordt gevoed door een warmtepomp van Weishaupt met grondboringen. Alles is voorzien van een basis domotica om de latere bewoner alle kansen te geven tot uitbreiding. Een stofvrije woonomgeving wordt gerealiseerd met een centraal stofzuigsysteem.

Alles is standaard zodat er geen onaangename meerprijzen noodzakelijk zijn. Voor de oudere kopers is zelfs een echte rolstoelvriendelijke huislift voorzien.

“Ons woonconcept is uniek door zijn inventiviteit en is minstens 10 jaar vooruit op zijn tijd”, zegt Raoul Dirckx. De prijs blijkt goed mee te vallen. Zonder lift betaal je voor een super uitgeruste woning van 180 m² op een grond van 500m2 slechts 395000 euro (excl kosten). “Wanneer je ervan uitgaat dat je later geen water- of stroomfactuur meer moet betalen kun je je winst snel uitrekenen.”

ConSept zit als bouwbedrijf zo’n tien jaar in de markt en is in de branche steeds verder geëvolueerd op basis van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Op termijn is het de bedoeling om de totale onafhankelijkheid van de nutsmaatschappijen waar te maken. “Vandaag zitten vele huishoudens nog compleet vast aan watermaatschappijen, gasleveranciers of elektriciteitsproducenten. Wij willen ervan los. Wij hebben alle innovaties overigens bij mij thuis uitgeprobeerd”, zegt Raoul Dirckx nog. “Geen problemen achteraf meer dus.”

In Sint Job zijn onderhand overigens reeds twee van de drie woningen verkocht.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.