Nieuws Antwerpen ConSept maakt oude villa bijna-energieneutraal

ConSept maakt oude villa bijna-energieneutraal

ConSept maakt oude villa bijna-energieneutraal

SCHILDE/ZOERSEL – Bouwbedrijf ConSept uit Schilde, gespecialiseerd in energieneutrale woningen, bouwde een energieverslindende villa uit de jaren 70 in Zoersel om tot een bijna-energieneutrale woning. Bovendien is de villa erop voorzien om van het net gekoppeld te worden en volledig energieonafhankelijk te zijn.

In België staan er heel wat verouderde woningen die helemaal niet voldoen aan de strenge energienormen die vandaag gelden. Ze slopen en vervangen door nieuwbouw lijkt een voor de hand liggende oplossing, maar Nv ConSept toont dat ook renovatie niet zomaar uitgesloten mag worden. Het bouwbedrijf pakte een oude villa uit Zoersel met een E-peil van 1025 grondig aan en vormde ze om tot een bijna-energieneutrale woning.

Opmerkelijke transformatie

Om deze make-over te realiseren, werd de villa eerst gestript tot op de ruwbouw. Vervolgens kwam er een nieuw dak op en werden de gevels en vloeren grondig geïsoleerd. Rolluiken en de open haard, die het E-peil negatief beïnvloedden, werden weggehaald. Er werd ook gekozen voor de installatie van een warmtepomp en zonnepanelen. Daarbovenop werd het rendement nog verhoogd door het gebruik van anhydrietchape en speciale keramische vloertegels.

Bijzonder is ook dat de villa op korte termijn kan omgeturnd worden tot een energieonafhankelijke woonst. Er is ruimte voorzien om zelfgeproduceerde stroom om te zetten tot waterstof en die te stockeren in de kelder, zodat er volledig aan de eigen elektriciteitsbehoefte kan worden voldaan en een afkoppeling van het net mogelijk is. Daarmee zou de transformatie van een ouderwetse villa naar een vooruitstrevende woning compleet zijn. Bovendien maakt Nv ConSept zich sterk dat dit bijzondere huis verkocht zal worden aan een prijs die niet hoger ligt dan een klassiek appartement met een gelijkaardige oppervlakte.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.