Nieuws Antwerpen Constructiebedrijf Ivens bouwt terminals in Rotterdam en Le Havre

Constructiebedrijf Ivens bouwt terminals in Rotterdam en Le Havre

Constructiebedrijf Ivens bouwt terminals in Rotterdam en Le Havre

ANTWERPEN – Als gerenommeerde tankbouwer heeft Constructiebedrijf Ivens het project HES Hartel Tank Terminal in Rotterdam binnengehaald. Ook in het Franse Le Havre zullen in het kader van het project Alkion Terminals 21 gebouwd worden.

Het HES Hartel Tank Terminal project omvat de ontwikkeling en uitvoering van een nieuw marine terminal park van 1,3 miljoen m³ voor de opslag van petroleumproducten op de Mississippi haven in Europoort Nederland.

“De 8 tankputten met zijn 54 opslagtanks zullen door ons gebouwd worden”, zegt zaakvoerder Peter Van de Perck van Constructiebedrijf Ivens, waar zo’n 160 eigen medewerkers actief zijn. “De productie en prefab gebeurt in Antwerpen en het bouwen van de tanks ter plaatse.”

Bij Alkion Terminals, de nieuwe naam voor de Franse terminals van LBC, moeten 21 werftanks met een capaciteit van 500 tot 3.000 m³, gebouwd worden in hun nieuwe tankput. Alle tanks dienen ook voorzien te worden van verwarmingsspiralen. Het gaat om zo’n 5 km pipingwerk die tevens dienen geïsoleerd te worden.

“Constructiebedrijf Ivens kreeg deze opdracht hoofdzakelijk door onze uitmuntende prestaties op hun terminal in Nantes en door een heel intense en goede medewerking in het voortraject”, aldus Van de Perck.

Het Antwerpse Constructiebedrijf Ivens werd in 1930 in Kapellen opgericht door plaatslager Leon Ivens. Zoon Eduard (Ward) Ivens zag in 1948 heel wat mogelijkheden in de productie van mazoutketels. Met de uitbouw van de haven van Antwerpen en de komst van petrochemische bedrijven in de jaren 60 startte hij met de bouw van opslagtanks. In 1979 volgde een verhuis van Ekeren naar de Antwerpse haven. Recent nam Peter Van de Perck, kleinzoon van Ward, het roer over.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.