Nieuws Antwerpen Consultants helpen bedrijven kosten optimaliseren

Consultants helpen bedrijven kosten optimaliseren

Consultants helpen bedrijven kosten optimaliseren

kostenDe organisatie Expense Reduction Aanalysts heeft sinds kort ook een eigen antenne opgezet in het Antwerpse. Koen Poels (52) licht als specialist bedrijven door op hun indirecte kosten. Kostenbesparingen realiseren kan de rentabiliteit van het bedrijf aanzienlijk verhogen. “Het gaat veeleer om kosten te optimaliseren”, nuanceert Koen Poels. “Vooral dan in de uitgaven voor IT, energie, verzekeringen en telecom.”

Koen Poels heeft als IT-expert vele jaren gewerkt voor IBM, HP en GE. Hij achtte het enkele tijd geleden tijd voor verandering en koos ervoor om als zelfstandig expert binnen de organisatie Expense Reduction Analysts te gaan werken. Expert Reduction Analysts is een Britse initiatief dat al sinds 1992 actief is en ook in België al 13 consultants telde. Met Koen Poels is nu ook de Antwerpse regio gecoverd.

Voor Expense Reduction Analysts maakt kostenbeheersing meer dan ooit deel uit van de actieve bedrijfsvoering. Een bedrijf dat competitief wil blijven, mag hier niet blind voor zijn. Vele Belgische bedrijven hebben deze boodschap begrepen, want een groeiend aantal doet een beroep op de expertise van dit internationale netwerk van Cost Management experten om hun niet-strategische kostenuitgaven onder de loep te nemen.

Koen Poels: “Wij gaan op basis van een hecht partnership met onze klant de extra capaciteit en mankracht leveren om potentiële winstlekken op te sporen in domeinen zoals energie, telecom, transport, facilities, wagenpark of IT. Van daaruit maken wij duidelijke aanbevelingen, en gaan de door de klant weerhouden optie(s) implementeren en opvolgen. Op die manier nemen wij niet alleen het risico weg, maar staan wij ook garant voor een duurzame implementatie tijdens dewelke onze klant zijn besparingen zal realiseren.”

Expense Reduction Analysts ziet kostenbeheersing niet zozeer als een middel tot korte-termijn cash-flow verbetering, maar veeleer als een lange-termijn groeimotor. De structurele aanpak van de verschillende kostenstromen binnen de onderneming creëert op termijn extra middelen die dan kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de groei.

“Onze klanten zijn actief in een brede waaier van industrieën, van non-profit organisaties over KMO’s tot grote multinationals.” vervolgt Koen Poels. “Gedurende reeds meer dan 20 jaar heeft onze unieke aanpak heeft haar succes bewezen, maar dit vergt een permanente alertheid aangezien onze wereld erg dynamisch is.”

Koen Poels werkt ondertussen al voor verscheidene klanten. “Ons netwerk biedt ook ruime voordelen want indien we bv. mogelijkheden onderkennen om de verzekeringspolissen van onze klanten aan te passen kan ik een beroep doen op collega’s die meer beslagen zijn in de verzekeringswereld dan ikzelf.”

De experten van Expense Reduction Analysts maken zich ondertussen sterk “dat ze zichzelf betalen.” Ze gaan uit van het principe “no cure, no pay.” Enkel indien effectief besparingen gerealiseerd kunnen worden kunnen ze ook een succes fee inbrengen.

Expense Reduction Analysts is onderhand als organisatie actief in 30 verschillende landen en telt 700 consultants.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer