Nieuws Antwerpen Contactcenter SNT overgenomen door sectorgenoot IPG

Contactcenter SNT overgenomen door sectorgenoot IPG

Contactcenter SNT overgenomen door sectorgenoot IPG

callcenterDe Kortrijkse zakenman Christian Dumolin heeft het Antwerpse callcenter SNT Belgium overgenomen. Dumolin ziet de callcenters als een sterk expansieve sector. Hij nam eerder al het Brusselse IPG International en het Gentse BizXsell over. Zelf heeft hij het liever over “contactcenters” in plaats van callcenters. IPG-topman Jan Vermeer nam meteen ook de leiding in Antwerpen over.

Bedrijfscommunicatie wordt steeds belangrijker. Ondernemingen moeten vlotter contact kunnen opnemen met hun klanten. De positionering van contactcenters, voorheen callcenters wordt daarom steeds belangrijker.

Christian Dumolin heeft dat begrepen. De West-Vlaamse tycoon die groot geworden is in de sector van de steenbakkerijen oriënteert zich daarom met zijn Koramic Investment Group in toenemende mate op de verdere ontwikkeling van goed functionerende bedrijven die zowel aan telemarketing, televerkoop of gewone communicatie doen. Hij investeerde daartoe eerst in het verlieslatende IPG International (Brussel, Leuven, Gent en Hasselt) dat hij terug op de sporen zette. IPG zette ondertussen al eigen dochterondernemingen op in Marokko en Nederland.

Na de overname van BizXsell is de deal met SNT Belgium kennelijk een nieuwe zet. Dumolin nam het bedrijf over van financiers die daarmee hun geplande uitstap konden realiseren. SNT Belgium was de Belgische tak van de Nederlandse groep SNT. SNT Belgium heeft vestigingen in Antwerpen, Hasselt en Luik. De onderneming stelt zo’n 95O mensen tewerk. Daarvan zo’n 450 in Antwerpen. SNT was verleden jaar eveneens verlieslatend.

Met zijn drie merken, SNT, IPG en BizXsell stelt Dumolin nu in totaal liefst 2500 mensen tewerk. De drie bedrijven garanderen hem een globale omzet van 75 miljoen euro.

Peggy Schuermans van de vakbond LBC stelt “dat de overname voorlopig geen veranderingen met zich zal brengen. Er is ons verzekerd dat SNT veeleer een aparte poot wordt dan wel een dochteronderneming. Maar dat kan natuurlijk wel snel veranderen. We zullen jobgaranties vragen.”

SNT en IPG zullen dus niet onmiddellijk geïntegreerd worden. SNT zou in dit opzicht zelfs zijn eigen merknaam blijven houden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer