Nieuws Antwerpen Container Shopping Village op het Eilandje

Container Shopping Village op het Eilandje

Container Shopping Village op het Eilandje

containerAntwerpen krijgt in april van volgend jaar het eerste Container Shopping Village van het land. Op het Eilandje zullen 45 containers omgebouwd worden tot ruimtes voor pop-upwinkels. De inspiratie voor het concept werd gevonden bij gelijkaardige projecten in Londen en Las Vegas. Het winkelcnetrum Convoi wil op die manier elk jaar zo’n 450 ondernemers aantrekken.

Het gaat evenwel niet enkel om start-ups. Het initiatief wil ook bekende labels aantrekken die voor minstens drie maanden op zoek zijn naar een betaalbare toplocatie in Antwerpen. Daarbij zal Convoi zelf steeds een selectie maken van toepasselijke labels, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

“Wat ons betreft, wordt Convoi de komende jaren het culturele en sociale zwaartepunt van Antwerpen en daarbuiten, en stappen we af van het monopolie van de Meir”, vertelde initiatiefnemer Kim Soeffers aan de redactie van de website RetailDetail.. “Tot voor kort was het Eilandje vooral een culturele en gastronomische trekpleister, maar om te shoppen was er weinig voorhanden. We merken dat het noorden van Antwerpen meer appeal krijgt bij de massa.”

De komende vijf jaar wil Convoi met de mobiele containers vijf grote steden aan doen. Naast Antwerpen staan ook Barcelona, Stockholm, Berlijn en Milaan op de planning.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.