Container Technics

Container Technics uit Wijnegem genomineerd voor Leeuw van de Export

Flanders Investment & Trade (FIT) organiseert dit jaar een jubileumeditie van de Leeuw van de Export. Gedelegeerd bestuurder Claire Tillekaerts: "We komen uit een uitzonderlijk exportjaar. De wereldwijde gezondheidscrisis deelde harde klappen uit. Toch houden we ons bij FIT aan onze traditie: de rode loper uitrollen voor Vlaamse exportsuccessen via onze wedstrijd Leeuw van de Export." Een vakjury nomineerde uit de ingediende dossiers zes bedrijven. In de categorie 'bedrijven met maximaal 49 medewerkers' is Container Technics uit Wijnegem één van de genomineerden.

In 1983 startte Container Technics met de verkoop van sjormateriaal, hijsbalken en ander toebehoren voor ladingzekering aan rederijen en scheepseigenaars. Maar gaandeweg ontpopte dit Wijnegemse bedrijf zich tot een allroundpartner in zijn branche. Zo is de engineeringafdeling vandaag betrokken partij vanaf het ontwerp van schepen tot en met de ontwikkeling van specifieke materialen op maat om speciale ladingen veilig te verschepen.

Via zijn wijdvertakte distributeursnetwerk bedient Container Technics 2.500 klanten in 60 verschillende exportlanden, met een centrale stock in zijn thuisbasis als draaischijf. Verder doen onder meer expertisekantoren, havenautoriteiten, opleidingscentra, regelgevers en kennisinstellingen geregeld een beroep op de unieke expertise van deze nichespeler.

De omzet bedroeg in 2020 zo'n 12 miljoen euro, waarvan 94% wordt geëxporteerd. Het aandeel niet-EU-landen in de export bedraagt 15%.

De twee andere genomineerden in de categorie 'bedrijven met maximaal 49 medewerkers' zijn het Gentse Molecubes en Sylva uit Lievegem. Tijdens de tweede juryronde in september zullen zij samen met de genomineerden uit de andere categorie hun wedstrijddossier verdedigen voor een jury van prominente professionals uit de academische en bedrijfswereld.

Op 29 september maken Vlaams minister-president Jan Jambon en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking in Brussel.