Nieuws Antwerpen Containerdorp Convoi wordt stAck Antwerpen

Containerdorp Convoi wordt stAck Antwerpen

Containerdorp Convoi wordt stAck Antwerpen

Vanaf april 2017 zal in het containerdorp aan de Rijnkaai stAck, het jongste project van conceptbeheerder FMT België, oprijzen.
De containers en concessie werden na de stopzetting van shoppingdorp Convoi door FMT, dat creatief met leegstand omgaat, overgenomen. FMT vormt de containers om tot een nieuwe belevingsplek aan het eilandje.

“De naam stAck verwijst bij dit concept zowel naar een stapeling van containers als naar de abstractere stapeling van de verschillende elementen waarrond het project wordt opgebouwd. In en tussen de containers zullen verschillende sferen gecreëerd worden waaronder ‘Jardim’: een pop-up bar met de look en feel van een zomerse stadstuin, een hub rond duurzaamheid, circulaire economie en ecologisch bewust ondernemen. Daarnaast is er een evenementruimte voorzien van een mooi terras en open binnenplein die voor diverse gelegenheden afgehuurd kan worden”, zegt Glenn Versieck, algemeen directeur FMT België.

GOEGEKREGEN, onder andere bekend door de organisatie van de rommelmarkten in de parkloods op Park Spoor Noord, zal in samenwerking met ‘de Collectie’ onder de naam SNITT een markt voor vintage en tweedehandskledij organiseren in StAck. Dit initiatief past prima in de duurzaamheidsfilosofie en het ecologische bewustzijn welke FMT met de programmatie van het project wilt brengen.

Binnen het luik circulaire economie zal er ruimte geboden worden aan diverse initiatieven met onder meer aandacht voor duurzaam ondernemerschap en een gevarieerde programmatie met thematische workshops en lezingen gericht op educatie en bewustwording. Hiervoor is FMT op zoek naar (startende) ondernemers actief op het vlak van duurzaamheid en circulaire economie die door het betrekken van een werkruimte deel van het project willen uitmaken.

Kortom, stAck wordt deze zomer dé plek om te beleven, ontdekken, leren en relaxen. Voor meer informatie of om ruimte in dit nieuwe project te bemachtigen, kan men terecht bij FMT.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.