Nieuws Antwerpen Containerrederij MSC zet tiende Belgische vrachtvervoerder op de rails

Containerrederij MSC zet tiende Belgische vrachtvervoerder op de rails

Foto Flows

Containerrederij MSC zet tiende Belgische vrachtvervoerder op de rails

ANTWERPEN – Op het Belgische spoornet is sinds enkele dagen een tiende vrachtoperator actief: Medway Belgium. De spoorwegonderneming is een onderdeel van de internationale containerrederij MSC.

Medway Belgium is gevestigd in Antwerpen. De vrachtoperator verbindt elke dag de haven van Antwerpen met vier bestemmingen in Duitsland: Neuss, Frankfurt, Germersheim en Wörth Am Rhein, zo heeft MSC aangekondigd in een persbericht.

Op langere termijn zouden er ook cargotreinen moeten rijden naar havens als Bremerhaven en Hamburg in Duitsland, en Rotterdam in Nederland, en naar Centraal-Europa.

MSC (Mediterranean Shipping Company) is bekend van zijn cruises, maar ook als een van de grootste containerrederijen ter wereld, met reusachtige schepen die honderden containers tegelijkertijd vervoeren. De groep heeft al verschillende logistieke takken om die containers verder te behandelen, waaronder dus de spoorwegonderneming Medway, die al langer actief in Portugal, Spanje en Italië.

Tiende speler

“De nieuwe tak Medway Belgium breidt ons bereik van spoorvrachtmaatschappij uit in Europa”, klinkt het in het persbericht. “Door spooractiviteiten te vestigen in het noordwesten van Europa kunnen we verbindingen maken met onze eigen activa en ons aanbod voor de huidige klanten verruimen.”

Spoornetbeheerder Infrabel bevestigt dat Medway alle nodige vergunningen gekregen heeft. Het is de tiende goederenoperator op het Belgische spoornet, naast Lineas, Crossrail, CFL Cargo, Deutsche Bahn, RTB Cargo, Europorte, Railtraxx, HSL Polska en SNCF Fret, aldus nog Infrabel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.