Nieuws Antwerpen Containers blijven koning in Antwerpse haven

Containers blijven koning in Antwerpse haven

Containers blijven koning in Antwerpse haven

ANTWERPEN – De totale goederenoverslag van Port of Antwerp daalde het afgelopen kwartaal met 3% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat is vooral een normalisering van de situatie na de recordcijfers van het eerste kwartaal in 2018. De containertrafiek blijft groeien, met een topmaand maart 2019, de sterkste ooit wat containers betreft.

De containertrafiek presteerde sterk voorbije maand maart en deed het zelfs iets beter dan de maand maart 2018, op dat moment de beste maand ooit. Het containermarktaandeel (in ton) van de Antwerpse haven steeg in 2018 tot 27,5%. Een toename met 0,7 procentpunt. Daarmee tekent Port of Antwerp, de hoogste toename in de Hamburg-Le Havre range op.

Jacques Vandermeiren, ceo Havenbedrijf: “Onze containeroverslag blijft groeien, ondanks verzwakte economische vooruitzichten. Dit is goed nieuws voor Port of Antwerp, en bestendigt onze uitstekende positie als hub voor containerlading in de wereldwijde logistieke keten.”

Naarmate het kwartaal vorderde, zat opnieuw een stijgende lijn in de totale goederenoverslag. De verwachting is dat deze de komende maanden zal aanhouden, mee ondersteund door extra MSC lading vanaf april tussen Antwerpen en Noord-Europa.

De voorbije drie maanden ontving de Antwerpse haven 3.519 zeeschepen (-0,3%).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.