Nieuws Antwerpen Containerterminals dreigen dicht te slibben

Containerterminals dreigen dicht te slibben

Containerterminals dreigen dicht te slibben

containersVerscheidene grote deepsea-schepen lopen vertraging op. Dit gebeurt de laatste tijd steeds meer. Ze kunnen hun vaarschema’s niet opvolgen. Dat zorgt voor nogal wat problemen in Rotterdam. Als gevolg daarvan wordt heel veel lading doorgestuurd nar Antwerpen. Waardoor de congestie op de terminals er dan eveneens toeneemt.

De problemen spitsen zich vooral toe bij DP World, met zijn twee containertermiansl meteen ook een van de grootste stuwadoors van Antwerpen. De Antwerp Gateway Terminal van DP aan het Deurganckdok begint immers dicht te slibben door de extra lading. De groep moet daarom maatregelen nemen om de gevolgen van de congestie zoveel mogelijk te beperken. Zo worden de klanten gevraagd om exportcontainers zo kort mogelijk voor vertrek van het zeeschip aan te leveren en importcontainers zo snel mogelijk af te halen.

Volgens DP is de productiviteit van de Antwerp Gateway Terminal ‘aanmerkelijk gedaald’ doordat de bezettingsgraad is toegenomen tot 90%. Ook personeelstekort in verband met de vakantieperiode speelt het bedrijf parten. Volgens DP springt het Gemeentelijk Havenbedrijf bij met ‘extra materieel’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.