Nieuws Antwerpen Containertrafiek Port of Antwerp blijft toenemen

Containertrafiek Port of Antwerp blijft toenemen

Containertrafiek Port of Antwerp blijft toenemen

Na negen maanden noteert Port of Antwerp een totale goederenoverslag van 179,1 miljoen ton, een stijging van 4,8% ten opzichte van vorig jaar en status quo tegenover 2019. Ondanks de nog steeds voelbare operationele uitdagingen, tekenen alle goederenstromen groei op. Ook de groei in het reefersegment zet zich verder.

De containertrafiek blijft onafgebroken groeien, en stijgt na negen maanden tegenover 2020 met 2,3% in ton en met 2,8% in TEU. Conventioneel stukgoed groeit met 62,7%, wat vooral het gevolg is van de sterke groei van de staaltrafiek (+65,9%). September was voor het conventioneel stukgoed segment de beste maand van het jaar en zelfs de beste maand sinds juni 2011.

De overslag van droge bulk groeit met 9,3%. Hierin spelen vooral de groei van meststoffen (+25%) en van schroot (+13,5%) een rol. Ondanks een forse afname in de overslag van ruwe olie (-68,5%) groeit de overslag van vloeibare bulk met 2,2% dankzij sterke prestaties van het segment chemicaliën dat groeide met 9,8% en van oliederivaten die het 4% beter deden dan vorig jaar, vooral door een toename van niet-brandstof gerelateerde derivaten en energiegassen.

Aanhoudende groeicijfers voor reefers

Het aantal reefercontainers groeit met 3,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De koelcontainers bevatten verse producten zoals fruit, groenten, vlees en vis, farmaceutische producten en chemicaliën. Vorig jaar al overtrof de haven met een totaal volume van 1 miljoen TEU reefercontainers de wereldwijde groei in de reefermarkt.

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “Onze ambitie is de ‘perishables’ haven bij uitstek te zijn in Europa. Vorig jaar konden we, ondanks de moeilijke omstandigheden, dankzij onze troeven qua ligging en dienstverlening al mooie groei noteren in het reefersegment. Dit jaar bevestigen én versterken we onze marktpositie. De groeicijfers, voor alle segmenten, zijn het bewijs dat we dankzij onze weerbaarheid uitdagingen in opportuniteiten kunnen omzetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.