Nieuws Antwerpen Conti Seafrigo Antwerp gaat nieuw diepvriesmagazijn bouwen in de haven

Conti Seafrigo Antwerp gaat nieuw diepvriesmagazijn bouwen in de haven

Foto Port of Antwerp-Bruges

Conti Seafrigo Antwerp gaat nieuw diepvriesmagazijn bouwen in de haven

ANTWERPEN – De JV Conti Seafrigo Antwerp (CSA) heeft een concessie aan het Bevrijdingsdok verworven. De joint venture tussen de Conti-Lines Group ​ en Seafrigo gaat op het terrein van ongeveer zes hectare een diepvriesmagazijn bouwen met plaats voor ruim 40.000 pallets.

De ontwikkeling van het nieuwe magazijn is belangrijk voor CSA om zijn maritieme netwerk uit te breiden. De investering moet ook het “cold chain” segment in de haven versterken, gelet op de zeer hoge bezettingsgraad in de temperatuur-gecontroleerde magazijnen.

Seafrigo Antwerp zal instaan voor de exploitatie, behandeling en opslag van gekoelde en bevroren bederfbare goederen.

Innovatieve ambities

Het hoogbouw magazijn van 25 meter wordt uitgerust met een gloednieuw IT-systeem dat – in combinatie met inspecties via drones – voor een hogere algemene veiligheid en efficiëntie moet zorgen.

Naast het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt onderzocht om door waterstof aangedreven voertuigen in te zetten. Bovendien wordt gekeken of de restwarmte van het magazijn kan gebruikt worden om de eigen gebouwen te verwarmen.

 

William Demoor, Tom Hautekiet, Jacques Vandermeiren, Eric Barbé en Jean-Frédéric Brion. Foto Port of Antwerp-Bruges

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.