Nieuws Antwerpen Contract bij VAB voor Clima & Partners

Contract bij VAB voor Clima & Partners

Contract bij VAB voor Clima & Partners

clima-new-buildingClima & Partners uit Wommelgem mag de hele klimaatinstallatie van het VAB-gebouw in Zwijndrecht leveren. VAB is aan een renovatie van zijn oud gebouw toe en breidt ook flink uit. “Het is een contract waar we bijzonder fier op zijn”, zegt technisch adviseur Tony De Decker van Clima & Partners.

Clima & Partners is een toonaangevende specialist in de klimaatinstallaties. De sector tekent met HVAC wat staat voor Heating, Ventilation en Airco. Clima & Partners werd in 2007 opgericht in Zwijndrecht. Het bedrijf kende een snelle expansie. Met de overname van De Decker Industries uit Wijnegem werd meteen ook 20 jaar extra ervaring mee in huis genomen. Eind verleden jaar werd de kroon op het werk gezet met de overname van GACS Solutions uit Wijnegem. Zaakvoerder Olaf Reyntjens verhuisde de hele familie daarop naar een nieuwbouw in Wommelgem. De vestiging in Zwijndrecht werd evenwel behouden als een uitvalsbasis naar nieuwe klanten in Oost- en West-Vlaanderen.

“We doen het onderhand uitstekend”, zegt Tony De Decker. “Ons orderboek is ondanks de crisis nog altijd goed gevuld. Ik mag vooropzetten dat wij het boekjaar 2012/2013 zullen afsluiten met een omzet van pakweg 10 miljoen euro.”

Ook de vooruitzichten voor de komende maanden blijven vrij goed. De nieuwbouw zal het allicht wat minder goed doen maar de sector renovatie krijgt vandaag extra impulsen door de crisis. Nogal wat ondernemingen willen hun energiebalans in evenwicht krijgen. Clima & Partners zoekt in dit opzicht effectief nog bijkomend personeel. “Wij hebben vandaag zo’n 50 mensen aan het werk. Wij kunnen echter nog extra technici en onderhoudsmensen gebruiken. Ook projectleiders.”

Voor de analyse en de berekening van de vermogens beschikt de firma over een eigen studie-afdeling waar ingenieurs het reken- en tekenwerk voor de klimaatinstallaties op zich nemen. De ingenieurs denken mee met de eindgebruikers en zoeken aangepaste oplossingen voor elke behoefte in functie van het gebouw.”

Clima & Partners werkt uitsluitend met zogenaamde A-merken. “Wij zijn een onafhankelijk bedrijf. Wij werken daarom samen met fabrikanten die hun naam reeds gemaakt hebben in de klimatisatiewereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.