Nieuws Antwerpen Contract met Umicore voor OM Partners

Contract met Umicore voor OM Partners

Contract met Umicore voor OM Partners

OMOM Partners heeft een strategisch belangrijk contract afgesloten met de divisie Kobalt en Speciale Producten van Umicore. OM Partners is een specialist in software voor supply chain management. Het bedrijf uit Wommelgem heeft onderhand een internationale reputatie opgebouwd.

Grote ondernemingen hebben er alle belang bij dat er een perfecte aansluiting kan gecreëerd worden tussen de brede strategische operaties, de aanvoer van grondstoffen, de productie en de belevering van de klanten. De zogenaamde supply chain dient in functie van het rendement optimaal te lopen. OM Partners heeft in dit opzicht een heel eigen software uitgetekend waarmee het bedrijf een brede internationale klantenbasis opgebouwd heeft. De inbreng van de buitenlandse vestigingen in oa. de Verenigde Staten, Brazilië, China e.a. is daar niet vreemd aan. OM staat voor Operations Management.

Ook een materialengroep als Umicore heeft er alle belang bij om een vlotte interne doorstroming van strategie, grondstoffen, productie en klantenbelevering op te zetten. OM Partners gaat daartoe voor de divisie Kobalt en Speciale Producten het S&OP proces optimaliseren, het Sales & Operations Planning proces. “Na een grondige evaluatie kwamen wij tot de conclusie dat OM Partners in dit opzicht het beste aanbod had”, zegt Tom Meulemans van Umicore.

Hoeveel het contract waard is kon Luc Bongaerts van OM Partners niet vrijgeven. “Het is voor beide partners wél strategisch een belangrijke samenwerking. Wij zijn als bedrijf actief in verscheidene grondstoffenmarkten en het betekent voor ons heel wat om nu ook Umicore tot onze klanten te kunnen rekenen. Wij tekenden eerder al contracten met oa. ArcelorMittal, Outokumpu, Ameram, BASF, P& G enz.” Bart Stynen van OM Partners hoopt van zijn kant “dat het contract met de divisie Kobalt en Speciale Producten op termijn ook de aanzet kan zijn tot contracten met de andere divisies van Umicore.”

OM Partners tekende in 2012 voor een omzet van 25 miljoen euro. Het bedrijf stelt 200 mensen tewerk. OM Partners is destijds in 1985 opgezet door de huidige partners Anita Van Looveren (managing partner), Bart De Decker, Jan Geuens, Georges Schepens, Luc Van hamme en Luc Schepens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.