Nieuws Antwerpen Contract voor Intix bij Argenta

Contract voor Intix bij Argenta

Contract voor Intix bij Argenta

braetIntix, een leverancier van innovatieve oplossingen voor de financiële sector, heeft zijn “Message Warehouse-oplossing” geïnstalleerd bij de Antwerpse Argenta Spaarbank. Argenta koos voor de software van Intix om er oa. de verplichte zogenaamde “compliancerapportering” naar de Europese Centrale Bank toe mee te automatiseren.

Intix is een internationaal georiënteerde leverancier van innovatieve diensten voor de financiële wereld. Het bedrijf werd opgericht door Marc Braet en Wouter Van Santvliet. Die spitsten zich vooral toe op de bankwereld. De softwareoplossingen van Intix dragen bij tot een grotere operationele efficiëntie en doen de operationele kosten dalen. In België levert Intix zijn softwareproducten aan onder andere KBC Bank en KBC Commercial Finance. Daarnaast levert het Mechelse bedrijf ook oplossingen aan financiële instellingen in Europa, Rusland, Azië en Zuid-Amerika. Het softwarebedrijf is bovendien officieel geregistreerd als partner van Swift.

Dankzij de Message Warehouse van Intix kunnen financiële instellingen rapporten, die gebaseerd zijn op hun financiële berichten, zowel lezen, rapporteren als analyseren, ongeacht van welke formaten of systemen. De operationele efficiëntie neemt toe en banken kunnen ook beter voldoen aan de wet- en regelgeving inzake financiële rapportering.

“Sedert 1 januari 2015 moeten wij betalingsstatistieken genereren ten behoeve van de Europese Centrale Bank”, aldus Geert Ameloot, CFO van Argenta. “Dankzij de oplossing van Intix kunnen deze data veel sneller en gemakkelijker opgezocht en geanalyseerd worden. Zo kunnen we nu voor het management gedetailleerdere rapporten produceren en vragen van cliënten sneller beantwoorden. Het systeem bespaart ons niet alleen heel wat tijd maar komt ook de cliëntentevredenheid en de algemene reputatie van onze bank ten goede.”

Via geïntegreerde en flexibele business intelligence-dashboards krijgt de bank meer inzicht in de berichtenstromen. Ze kunnen deze zelfs in real-time raadplegen. Ook complexe formaten zoals SEPA-data (of Swift MX data) en grensoverschrijdende betalingen kunnen nu probleemloos verwerkt en geanalyseerd worden.

Marc Braet, Managing Partner bij Intix,: “Met de Message Warehouse van Intix krijgen financiële instellingen toegang tot al hun opgeslagen berichtendata en lange-termijn archieven. Doorgedreven opzoekingen, rapporteringen en business intelligence-functionaliteiten worden mogelijk, ongeacht het type van financiële boodschappen. Hierdoor kunnen banken snel en probleemloos voldoen aan interne audits en allerlei compliance-eisen.”

Intix is overigens nog altijd op zoek naar Java developers en web Gui developers.

Foto: Marc Braet (rechts) en Wouter Van Santvliet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.